Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arınç'ı ağlatmak için oy istedi!

        Partisinin Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapılan kongrede divan başkanlığına seçilen Osman Durmuş, yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılımla ilgili açıklamalarına sert cevap verdi. Partisinin demokratik açılım konusundaki tavrının belli olduğunu vurgulayan Durmuş, hiç bir gücün bu ülkeyi bölemeyeceğini belirtti. Durmuş, Ecevit'in azınlık hükümeti ile üçlü koalisyonun tarihlerinin karıştırıldığını iddia etti.

        Manisa'da partisinin üç adayla seçime girdiğine dikkati çeken Durmuş, "MHP ve Ülkü Ocakları'ndan yetişen arkadaşlarımız bizim için önemli. Hangisi kazanırsa kazansın önemli değil. Önemli olan burada oyları üçe katlamışsınız birilerini ağlatmışsınız. Arınç'ı yine ağlatmak için ilk seçimde sizden 6 milletvekilliği kazanacak miktarda oy istiyoruz. Manisa'da bunu başaracak güçtesiniz" diye konuştu.

        Adaylardan Tamer Akkal kongrede yaptığı konuşmada ilk seçimde büyük Türk milletinin önce sorunu oluşturup sonradan açılım yapanlara gereken dersi vereceğini söyledi. Akkal, "Proje geliştiren ve uygulayan bir teşkilat yapısı içerisinde sadece seçim zamanında değil her zaman parti üyesi ve delegeleriyle diyalog halinde olacağım. Teşkilatların eksik ve sıkıntılarını gidererek kültürel etkinlikleriyle Manisa'yı kucaklayan, hedef ve vizyon koyan bir teşkilat oluşturacağım." şeklinde konuştu.

        Kongreye MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Sevinç Şekercioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Nazmi Açıkdil, Mesut Bayram Laçalar, eski İlçe Başkanı Ömer Oral ve delegeler katıldı.

        Konuşmalardan sonra yapılan oylamada 377 delegeden 237'sinin oyunu alan Tamer Akkal başkan seçildi. Diğer adaylar Süleyman Görgülü 87, Şener Özten de 51 oy aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ