Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK'DAN TARAF'A SUÇ DUYURUSU

        Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, ''Poyrazköy Soruşturması'' ile ilgili dün bir haber yayımlayan yayın organı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

        Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Basında yer alan ''üçüncü ihbar mektubu'' ile ilgili sorular üzerine Tümgeneral Güler, bu konuda 17 Kasımda yaptıkları açıklamada tüm cevapların bulunduğunu belirterek, ''Bunlara ilave edeceğimiz yeni bir şey yok'' dedi.

        Poyrazköy Soruşturması ile ilgili dün bir gazetede yer alan iddianın hatırlatılması üzerine Tümgeneral Güler, ''Poyrazköy soruşturması ile ilgili olarak Başbakanlık tarafından dün yapılan açıklama vardır. Ayrıca söz konusu yayın organı hakkında Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmuştur'' diye konuştu.

        -''9 TERÖRİSTİN 8'İ SERBEST''-

        Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da iç güvenlik olayları hakkında bilgi verdi.

        Tuğgeneral Gürak, geçen hafta yapılan toplantıda toplam dokuz bölücü terör örgütü mensubunun, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunun belirtildiğini hatırlatarak, ''Teslim olan dokuz bölücü terör örgütü mensubunun sekizi serbest bırakılmış, biri tutuklanmıştır. Geçen hafta yakalandığını açıkladığımız beş bölücü terör örgütü mensubu ise adli makamlar tarafından tutuklanmıştır'' dedi.

        Geçen hafta ise üç bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığını bildiren Tuğgeneral Gürak, 13 Kasımda Erzurum'un Karayazı ilçesinde bir teröristin yakalandığını ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını kaydetti.

        Tuğgeneral Gürak, ayrıca, 15 Kasımda Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 17 Kasımda Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde iki teröristin yakalandığını ve adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

        Geçen hafta, çeşitli çap ve cinste mühimmat ile bol miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) tarafından, dönem içinde 6 arama kurtarma faaliyeti yapıldığını, 67 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 2 kişinin ölü olarak bulunduğunu bildirdi.

        Tuğgeneral Gürak, ayrıca, 16 Kasım 2009 tarihinde, Muş'un Üçevler köyünde rahatsızlanan bir bebeğin, durumunun ağırlaşması üzerine, askeri bir helikopter ile Muş'a nakledildiğini söyledi.

        -ORGENERAL BAŞBUĞ'A ZİYARET-

        Tuğgeneral Gürak, Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin, 18 Kasımda Orgeneral İlker Başbuğ'a yaptığı ziyaret esnasında, iki ülkeyi ilgilendiren askeri işbirliği konularının görüşüldüğünü ve iki ülke arasında askeri işbirliğinin geliştirilmesine esas teşkil edecek bir mutabakat muhtırası imzalandığını hatırlattı.

        Orgeneral Başbuğ'un 12-15 Ekim tarihleri arasında Pakistan'a yaptığı resmi ziyarette, Mingora şehrindeki okullara yardım yapılmasının gündeme geldiğini belirten Tuğgeneral Gürak, yardımların bugün, TSK'ya ait iki kargo uçağı ile Chaklala Hava Üssüne, Genelkurmay Başkanlığını temsilen bir heyetle beraber gönderileceğini söyledi.

        Tuğgeneral Gürak, ''Yardımlar, 25 Kasım 2009 tarihinde, İslamabad Büyükelçimiz, Silahlı Kuvvetler Ataşemiz, Pakistanlı sivil ve askeri yetkililerin katılımı ile Mingora şehrinde, ilgili okullara teslim edilecektir'' dedi.

        Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı nedeniyle basın toplantısının yapılmayacağını da bildiren Tuğgeneral Gürak, ''Bu bayramda da vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızın her tarafında nöbette ve görevde olacaktır'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ