Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konak Meydanı ağlıyor

        İzmir’den Kapadokya gezisine giden öğrencileri taşıyan otobüsün Aksaray’da kamyonla çarpışması sonucu ölen 33 kişiden 29’unun cenazesi ile 14 yaralı ile yakınları, özel uçakla İzmir’e getirildi. Ölenler için bugün Konak Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

        Törene, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Mehmet Aydın'ın yanı sıra binlerce İzmirli katıldı. Cenaze namazı üç ayrı şekilde kılındı. Erkekler, bayanlar ve çocuklar için ayrı ayrı niyet edildi.

        Cenaze namazı için alanda toplanan hem yakınları hem de İzmir'liler uzun süre gözyaşı döktü. Tören boyunca bayılan ve fenalık geçirenler oldu. Hazır bekletilen sağlık ekipleri ailelere ilk yardım yaptı.

        Törenden sonra cenazeler araçlara konularak, Buca Kaynaklar Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

        Cenazeleri, yaralıları ve yakınlarını taşıyan İz-Air’e ait Karşıyaka isimli uçak, saat 05.50’de İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na indi. Apronda Kargo binası yakınlarına yanaştırılan uçaktan inen İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hava alanında bekleyen kazada yakınlarını kaybedenlerin yanına gelerek, başsağlığı dileklerini iletti.

        Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile ölenlerin yakınlarını, hava alanında Vali Vekili Celalettin Eran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ersu Hızır, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer yetkililer karşıladı.

        THY Kargo binasından apronun girişine kadar girmelerine izin verilen yaralı ve cenaze yakınlarından bazıları, uçak hava alanına indikten sonra göz yaşlarını tutamadılar.

        Uçaktan ilk olarak indirilen 14 yaralı, ambulanslarla hastanelere sevk edildi; ardından da cenazeler, uçağın kapısına yanaşan cenaze araçlarıyla Yenişehir semtindeki Mezarlıklar Müdürlüğü morguna götürüldü.

        BABASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

        Aksaray'da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Azize Sevinç ile Çağan Adıgüzel'in cenazeleri, Yapıcıoğlu Camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

        Kazada yaralanan oğlu Furkan'la birlikte geziye katılan Azize Sevinç ve babası Halil Adıgüzel ile birlikte kazada ölen Çağan Adıgüzel'in sabaha karşı İzmir'e getirilen cenazeleri, yakınları tarafından Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alındı.

        Cenazeler Eşrefpaşa Yapıcıoğlu Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Halil Adıgüzel'in cenazesi Kütahya'ya gönderildi. Diğer cenazeler Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze namazına katılan vatandaşlardan bazıları fenalık geçirdi.

        KONAK MEYDANI’NDA TÖREN

        İzmir Valisi Kıraç, hava alanında yaptığı kısa açıklamada, ölenlere Allah’tan rahmet diledi. Kıraç, İzmir’e 29 cenaze ve 14 yaralı getirdiklerini, cenazelerden 4’ünün Konya’da defnedileceğini bildirdi.

        Konak Meydanı'nda eski belediye başkanı Ahmet Priştina'nın ölümünden sonra ilk kez bir cenaze törenine izin verildi.

        Vali Kıraç, tıbben seyahat etmelerine izin verilmeyen yaralıların tedavilerinin devam ettiğini ifade etti.

        Cenazelerini hemen almak isteyen bazı aileleri Kıraç, gereken tedbirlerin alındığını belirterek ikna etti.

        Bu arada, hava alanına gelen ölen ve yaralananların yakınları, çok sayıda belediye otobüsü ile kent merkezine götürüldü.

        ÜRGÜP’E İBRET ANITI DİKİLECEK

        Öte yandan kazada ölenlerin anısına Nevşehir’in Ürgüp ilçesine "İbret Anıtı" dikileceği bildirildi.

        Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray’da meydana gelen korkunç kazanın tüm Türkiye’ye ve dünyaya bir ibret olması gerektiğini ifade etti.

        Kazada ölenlerin anısına ilçede bir anıt yaptırmaya karar verdiklerini belirten Ödemiş, Yerel Gündem 21 Parkı’nda dev bir kayadan yapacakları anıtın üzerine kazada ölenlerin isimlerini yazdıracaklarını belirtti.

        Kapadokya’ya gelirken ölenlerin anısını yaşatmak için anıt yaptırma kararı aldıklarını vurgulayan Ödemiş, şunları söyledi:

        "İzmir’den Kapadokya’ya gezi için gelen Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinin bulunduğu otobüsün kaza yapması sonucu, çoğu öğrenci 33 kişi hayatını kaybetti. Henüz daha yaşamlarının baharında olan bu öğrencilerimiz trafik kazası olmasaydı Kapadokya’yı gezip görmüş ve tanımış olacaklardı. Biz onları ölümsüz kılmak, onların adını ilelebet yaşatmak ve bir daha bu tür facialarının yaşanmaması için anıt yaptıracağız. Yaptıracağımız ibret anıtı ile onlar sonsuza kadar bizim misafirimiz olacak."

        YARALILARIN KİMLİKLERİ

        "Kenan Özeri, Ahmet Cengiz (Otobüs yedek şoförü), Gülsüm İne, Hatice Çoban, Gülün Adıgüzel, Sevgi Artuç, Okşan Güler, Tuba Çoban, Nevin Kundakçıoğlu, Fatma Utlu, Buse Güler, İlgen Adsız, Meryem İncesu, Mine Albay, Ege Meriç, Neriman Çukurbaşı, Kenan İne, Halilcan Alaş, Büşra Çoban, Abdülkadir Karabulut, Öner Utlu, Semir Utlu, Furkan Sevinç, Çağlar Etsen, Açelya Adıgüzel, Ümit Ülgen, Özgür İne, Buse Saruhan, Ege Eryiğit"

        OTOBÜS FİRMASI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin içinde bulunduğu otobüsün bağlı bulunduğu turizm firmasıyla ilgili araştırma başlattı.

        Emniyet yetkililerinin araştırmasında, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerini Kapadokya'ya götürmek üzere bir firmayla anlaşma yapıldığı, bu firmanın başka bir otobüsle grubu geziye götüreceğini bildirdiği, ancak bu otobüsün son anda iptal edilerek, kaza yapan otobüsle geziye çıkıldığının belirlendiği bildirildi.

        Kazaya karışan otobüsün firmaya ait olmadığı, kiralanarak geziye gönderildiği, ancak bu otobüsün de "turizm yeterlilik belgesinin" bulunduğunun tespit edildiği öğrenildi.

        OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ AYDIN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ