Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Gözaltılar gayet normal"

        'Balyoz Darbe Planı' iddiasıyla ilgili bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de çeşitli adreslere baskınlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ile çok sayıda muvazzaf ve emekli asker gözaltına alınırken, planın altında imzası olduğu iddia edilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın evinde de arama yapılıyor. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonlar Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 3 günlük Mısır gezisini erteledi. Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş HABERTURK.COM'a yorumladı:

        "Gözaltılar gayet normal. Her vatandaş suç işlemişse gözaltına alınabilir,

        yargılanabilir, tutuklanabilir. Cumhuriyet eşit yurttaşlar temeline dayanırsa

        Cumhuriyet olur. Eğer böyle değilse birileri için yargılanamaz diye

        düşünülüyorsa o Cumhuriyet olmaz.

        Bugünkü gözaltıları normal karşılamak gerekiyor. Böyle bir darbe girişimi söz

        konusuysa, bunu gösteren deliller varsa ki var gibi gözüküyor bunu normal karşılamak lazım. Şimdi yargı sürecini beklemek lazım.

        Türkiye demokratikleşmeye doğru gidiyor. Türkiye geçmişte yapılan demokrasiye darbe niteliğindeki girişimlerle hesaplaşıyor. Kemikleşmiş bir bürokratik rejim tasfiye olma aşamasında. Türkiye bunu tasfiye ederek kurumlarını demokrasiye çekebilir. Tabii bu da kolay değil."

        Mahmut Hamsici/HABERTURK.COM (mhamsici@haberturk.com)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ