ANKARA'DA OPERASYON
Silah ve patlayıcı yüklü kamyon yakalandı
Saat 15.57'de gelen bir ihbar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri 06 BJ 9915 plakalı kamyonu saat 16.13 sularında takibe aldı. Şüpheli kamyon, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında durdurdu.
Özel bir şahsa ait olduğu belirlenen kamyonun kasasında çok sayıda el bombası olduğu görüldü. Kamyonda üç kişi olduğu belirlenirken sürücü, kamyonun kasasında 900 adet el bombası bulunduğunu ve bu bombaların Silahlı Kuvvetlere ait olduğunu söyledi.
Polis, kamyon üzerinde 2 saat arama yaptı... Kamyondaki silah ve mühimmatın Silahlı Kuvvetlere ait olduğunun belirlenmesi üzerine aramadan vazgeçildi ve kamyon Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Şüpheli kamyonun Muğla'dan Ankara'ya geldiği ve içinde bulunan el bombalarını Gölbaşı yakınlarındaki Oğulbey mevkiinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na Götürdüğü öne sürüldü.
Polisin ilk yaptığı incelemede el bombalarının üzerindeki seri numaralarının silik olduğunun görüldüğü öne sürüldü.
Özel yetkili savcılık olaya el koyarken, özellikle bu kadar fazla sayıda el bombasının neden özel bir kamyonla ve eskortsuz taşındığı sorusuna cevap arandığı belirtildi. Ankara Merkez Komutanlığı yetkililerinin de olayın ardından Emniyete gitti.