Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DP amblemi sözleri sorun oldu

        “Demokrat Partinin” amblemi ile ilgili sözleri tartışmalara neden oldu TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşmeler sırasında Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, DYP ve ANAVATAN'ın birleşmesi sonucu oluşan “Demokrat Partinin” amblemi ile ilgili sözleri tartışmalara neden oldu.

        Seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının 5 artı 5 sistemi ve halkoyuyla seçilmesini içeren Anayasa değişikliği teklifinin ikinci maddesi üzerindeki görüşmeler sırasında CHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, teklifin Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün “Afyon'dan adam çıkmaz” dediğini ileri sürdü.

        Ercenk, “Ben duydum. Sayın Akgün saç ektirmeyi bıraksın. Karaman'ın yolu Konya'dan geçiyor, ama Afyonlular onu bekliyor. Afyonlular bu hakaretin dersini verecek. Afyon'dan adam çıkar, adam gibi adam çıkar. Hem de Cumhurbaşkanı gibi adam çıkar” diye konuştu.

        AK Parti'li Akgün de Anayasa Komisyonunda kavga dövüş ortamı bulunduğunu ve komisyonda fiili taarruz ortamı yaratıldığını söyledi. Komisyon tutanaklarını okuyan Akgün, tutanaklara göre CHP'li Halil Ünlütepe'nin kendisine “Ben Afyonluyum sana soracağım” diye bağırdığını, kendisinin de “Afyonluları da gördük, Hep Afyonlulardan çıkıyor zaten” diye cevap verdiğini söyledi.

        Komisyonda karşılıklı bir sataşma olduğunu, Ünlütepe'nin kendisine “şerefsiz” dediğini savunan Akgün, “Ben Sayın Ünlütepe'ye hakkımı helal ettim. Onunla da barıştım. Ama Afyonlulara hakaret içeren söz söylemedim” diye konuştu.

        "ATIN SOL AYAĞI ÖNDE"

        DYP'den ihraç edilen Denizli milletvekili Ümmet Kandoğan da Anayasa değişikliği paketinin birinci maddesinin oylaması sırasında tutanakta partisinin DYP olarak belirtildiğini ifade ederek, “DYP milletvekili olup olmadığını” bilmediğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı sürecinde Anavatan Partisi ve DYP'yi, CHP'nin peşinden gitmekle suçlayan Kandoğan, “Daha önce atın yüzü hep doğuya dönüktü. Şimdi atın yönünü sola döndermişiniz. Atın sağ ayağı öndeydi, şimdi sol ayağı önde. Siz sağ olamazsınız. Siz merkez sola doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Seçimde millet bunun gereğini yapacak” diye konuştu.

        TARTIŞMALAR

        Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, muhalefet kulisinden Genel Kurul salonuna girerek, Kandoğan'a teepki gösterdi. Sarıbaş, Kandoğan'a “En büyük ahlaksız sensin, satılmış herif” diye bağırdı.

        Sarıbaş daha sonra Kandoğan'ın üzerine doğru koşmaya başladı. Ayağı halıya takılan ve tökezleyen Sarıbaş'ı Anavatan Partisi Kars Milletvekili Selami Yigit, Mardin Milletvekili Muharrem Doğan ve Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı durdurdu.

        Kandoğan'ın ifadelerinden sonra söz alarak, yerinden açıklamada bulunan Anavatan Partisi Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, siyasete kalite ve itibar kazandıracak müessesenin Meclis olduğunu söyledi.

        Gaydalı, Kandoğan'ın saygıdeğer bir arkadaşları olduğunu, Denizli halkının oylarını alarak Meclise geldiğini ifade ederek, “2 sene koca iktidar grubuna meydan okuyup, böyle dönüş yapabilmek kolay değil” dedi. Gaydalı, küfür ve yanlışla siyaset olmayacağını söyledi.

        Genel Kurulda daha sonra Anayasa değişikliğinin 2. maddenin gizli oylamasına geçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ