Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bürokrasinin favorisi MHP

        MHP’DEN ADAY OLACAKLAR

        Başbakanlık Müşaviri Devran Kutlugün, Dış Ticaret eski Müsteşar Yardımcısı Fikret Artan, DPT Genel Sekreteri Selver Korkut, BDDK Üyesi Kemal Çevik, Maden İşleri eski Genel Müdürü Fahrettin Cevher, PTT eski Genel Müdürü Murat Kaya, Başbakanlık eski Özel Kalem Müdürü Arif Fırtına, TRT Ankara Radyosu Md. Yrd. İsa Yaşar Tezel, Ulaştırma eski Müsteşarı Selçuk Coşkun, Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Sefer Aycan.

        AKP’DEN ADAY OLACAKLAR

        Başbakanlık Müşaviri Bahattin Cebeci, Devlet Bakanlığı müşavirleri Sait Yusuf ve Abdullah Uluyurt, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Mustafa İsen, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu.

        DEMİR LADY, ‘MHP’ DEDİ

        Mİlletvekİlİ adayı olmak için Başbakanlık’tan istifa eden üst düzey bürokratlardan biri de, Başbakan Başmüşaviri Füsun Koroğlu oldu. Koalisyon hükümeti döneminde Ecevit tarafından önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı yapılan ardından da Başbakanlık Müsteşarı olan Füsun Koroğlu, “Türkiye’nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı” sıfatını taşıyor.

        PROF’LUĞU DÜŞÜRÜLDÜ

        BAŞBAKANLIK Müsteşarlığı’ndan önce Beykent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı’ydı. Dinçer’le ilgili olarak, bir eserinden dolayı “intihal” iddiası ortaya atıldı. YÖK, akademik unvanını iptal etti.

        YARDIMCISI CHP’DEN ADAY

        Başbakanlık’tan CHP’den aday için istifa eden tek isim, Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen oldu. Ökmen, uzun süredir kızaktaydı. “4.5 yıldır Başbakanlık’ta zulüm gören birisi olarak sadrazam emrinin yerine getirilmesine karşı bir nefer olarak ortaya çıkıyorum” dedi.

        Bir diğer müsteşar yardımcısı Mustafa Çetin ile Erdoğan’ın başdanışmanı Hasan Tahsin Fendoğlu da adaylık için istifa etti.

        OSMAN BÖLÜKBAŞI’NIN OĞLU

        MHP’den aday olmak üzere geçtiğimiz hafta istifasını veren Deniz Bölükbaşı’nın babası, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Osman Bölükbaşı. 2002 seçimlerinde de aday olan ancak MHP’nin barajı geçememesi nedeniyle bakanlığa dönen Bölükbaşı’nın siyasette ısrarlı olmasının ardında yatan sebeplerden biri de babasının mesajı. 1949’da İnönü ve Bayar’a suikasttan tutuklanan Osman Bölükbaşı, henüz 20 günlük olan oğlu Deniz Bölükbaşı’na, “Bu memleketin pisliğini az su temizlemez diye ismini Deniz koydum. Ben geri gelmezsem, göreyim bu pisliği sen temizle” diye vasiyette bulunur. Bölükbaşı, Türkiye ile ABD arasında yürütülen 1 Mart tezkeresi müzakerelerinde önemli rol oynadı.

        TBMM GENEL SEKRETERİ DP’DEN ADAY OLUYOR

        TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, Demokrat Parti’den milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 38 yıldır parlamentoda çeşitli kademelerde görev yapan Bozkurt, TBMM genel sekreterliğini 2003 yılından beri yürütüyordu. Kahramanmaraş’ın Göksun kazasında doğan Bozkurt, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bozkurt, kamu hizmetine TBMM’de raportör olarak başladı. Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcılığı, Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

        ‘HABERSİZ AYRILAN SONUCUNA KATLANIR’

        BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, milletvekili olma hevesiyle AKP’den teklif almadan görevini bırakan bürokrat, öğretim üyesi, belediye başkanı ve il başkanlarına umut vermedi. AKP MKYK’nın dün yapılan toplantısında genel seçim hazırlıkları değerlendirildi.

        Erdoğan burada yaptığı değerlendirmede, listeye koymayı düşündüğü bürokrat ve öğretim üyelerine kendilerinin doğrudan teklif götürüp, “İstifa et” diye haber yolladığını ifade etti.

        Erdoğan’ın “Bizden teklif almadan istifa eden olursa riskini üstlenmiştir, sonucuna da kendisi katlanır” dediği öğrenildi.

        EKONOMİ KADROSU KALDI

        Bu arada, milletvekili adayı olması beklenen üst düzey ekonomi bürokratlarından tek bir istifa gelmedi. Erdoğan’ın bu kişilere, “Bürokraside onlara daha çok ihtiyacımız var” mesajı gönderdiği kaydedildi. AKŞAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ