Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP- DSP EL ELE

        Liderler spor gömlekleri ile dikkat çekerken, DSP Genel Başkanı Sezer bir dakikalık konuşmasında “Şu anda burada vatandaş Sezer olarak sizlerle birlikteyim” dedi. Deniz Baykal ise cumhuriyeti tahrip etmek isteyenlere fırsat vermemek üzere meydanlara çıktıkları, tarihin en kritik seçimine gidildiğini söyledi. Mitingden notlar

        * Renkli görüntülere sahne olan Metropol Miting Alanı’na, ‘Sayın Baykal, Allah’ın emri, peygamberin kavliyle üçüncü sırayı sizden istiyoruz’ pankartı açan çok sayıda çiftçi de davul zurna eşliğinde alana girdi.

        * Platformun sol tarafına, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi hoş geldiniz’ yazan Atatürk ile Deniz Baykal’ın portrelerinin yanı sıra Türk Bayrağı ile CHP ambleminin yer aldığı 10 metre uzunluğunda 5 metre enindeki pankart asıldı. Platformun arkasında ise, ‘Görev verdiniz, birleştik, sıra sizde’ yazılı pankart yer aldı. Ayrıca, platformda da, bu noktayı göremeyenler için dev ekrana sinavizyonla yansıtıldı. Çevredeki binalarda ise CHP’den milletvekili aday adayı olanların dev posterlerinin asılması dikkat çekti.

        * Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulduğu Mersin’de mitinge katılanların hemen hemen hepsinin güneşten korunmak için şapka takması ve şemsiye açması da dikkat çekti. Çok sayıda kişi de sıcak ve kalabalıktan etkilenerek baygınlık geçirdi.

        * Demirellerin damadı ve CHP’den milletvekili aday adayı olan İlhan Kesici de, platformda partililere tanıtıldı. Platformda İlhan Kesici’nin yanı sıra DSP’li Emrahan Halıcı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile CHP milletvekilleri ve sanatçı Kıraç da yer aldı.

        Günler öncesinde hazırlıkları yapılan Metropol Miting Alanı’na sabah saat 10.00’dan itibaren gelen partililer, 4 ayrı arama noktasından geçirilerek içeri alındı. Haftalık izinleri iptal edilen polis, içeri girenleri didik didik aradı. Bu sırada alana alınanlara CHP’liler, Türk Bayrağı ile CHP flamaları verdi.

        Yoğun güvenlik önlemi alan polis, çevredeki binalara da keskin nişancılar yerleştirildi. CHP’nin çevre il ve ilçelerden de otobüslerle partilileri getirdiği miting alanında, partililerin ifadesine göre yaklaşık 120 bin kişi toplandı. Alanda, ‘Sen hep haklı çıktın’, ‘Demokratik, laik cumhuriyete sahip çıkalım’, ‘Yumurtalık- Ceyhan, dayan ha dayan’, ‘Baykal-Sezer ezer geçer’, ‘Halkın lideri, Türkiye’nin Başbakanı Deniz Baykal’, ‘Baykal gelecek, çiftçi gülecek’, ‘Bu yıl tatil yok, sandık var’, ‘Çiftçinin anası artık gülecek’ dövizleri açılırken, sık sık ‘Türkiye laiktir, laik kalacaktır’ sloganları atıldı.

        Başbakan Tayyip Erdoğan’ın büyük yankı uyandıran ve Mersin’de söylediği ‘Ananı al da git’ sözüne karşılık platformdan sık sık ‘Anamızı da aldık geldik’ anonsu yapıldı. İzmir, Adana, Adıyaman, Malatya’nın da aralarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden gelen CHP’liler, alandaki yerlerini aldı. Saat 14.00 sıralarında platformdan sık sık 60 bin kişilik olduğu belirtilen alanda toplananların 120 bin kişiyi aştığı duyuruldu.

        Mehbare Çelik’in sunuculuğunu yaptığı miting, CHP Mersin Milletvekili aday adaylarının tanıtımıyla başladı. Platforma çağrılan adaylar, bir ellerinde Türk Bayrağı diğer ellerinde CHP flamalarıyla halkı selamladı. Şölene dönen mitingde Sadık Gürbüz ile başlayan konser bölümünde ise merhum eski Başbakan Bülent Ecevit’in rahmetle anıldığının belirtildiği anonsun ardından kabalık uzun alkış tuttu. Ardından Onur Akın, Yavuz Bingöl ve Edip Akbayrak da şarkı söyledi.

        COŞKULU KALABALIK KARŞILADI

        CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, özel bir uçakla saat 13.40 sıralarında Adana Havalimanı’na geldi. Baykal ve Sezer, VIP’te, milletvekilleri aday adaylarıyla yaklaşık 10 dakika görüşme yaptı. Ardından özel bir turizm şirketine ait üzerinde ‘Genel Başkanlar’ yazan otobüse bindi. Bu sırada alanda toplanan CHP’liler ile DSP’liler her iki lidere sevgi gösterisinde bulundu. Bu sırada ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Mersin’e gitmek için havalimanından çıkan Baykal ve Sezer’e yaklaşık 150 araçlık konvoy eşlik etti.

        VATANDAŞ SEZER

        Deniz Baykal ile Zeki Sezer saat 15.30 sıralarında Mersin’deki miting alanına ulaştı. Siyasi Partiler Yasası’nın, ‘Siyasi partiler tüzük ve programları dışında faaliyette bulunamayacakları gibi, seçimlerde başka bir partiyi destekleme kararı da alamazlar’ denilen 90’ncı maddesine göre, CHP mitingine katılması hukuki sıkıntı yaratacağı savunulan DSP lideri Zeki Sezer, platformda, ‘Vatandaş Sezer’ olarak mitinge katılanları selamlamakla yetindi. Kısa konuşmasında şöyle dedi: “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Belki de en kritik en zor seçime hazırlanıyor ama, görüyorum ki siz kararınızı laik demokrasiden yana vermeye hazırsınız. Bu zor süreçte biz DSP olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Ben burada vatandaş Zeki Sezer olarak sizile birlikte olabildiğim için çok mutluyum.”

        Sezer daha sonra platformdan indi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ