Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çakıcı'nın yakalanma görüntüleri ortaya çıktı

        Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, bir kalp damarındaki tıkanıklık nedeniyle anjiyo olmak üzere tutuklu ve hükümlü bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden İstanbul'a getirildi.

        Jandarmalar eşliğinde önce Kartal H Tipi Cezaevi'ne getirilen Çakıcı, buradan da cezaevi aracıyla Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Çakıcı, jandarmaların arasında hastaneye yürüyerek girdi.

        Hastanede bulunan Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı, ağabeyinin bir kalp damarında tıkanıklık bulunduğunu ve anjiyo olmak üzere hastaneye getirildiğini söyledi.

        ÇAKICI'NIN YAKALANMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın 15 Temmuz 2004 tarihinde Avusturya polisi tarafından yakalanmasının saniye saniye görüntüleri..

        Operasyonu yürüten Avusturya Eko Cobra timleri, Alaattin Çakıcı'nın içinde bulunduğu aracı sis bombasıyla durduruyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Film sahnelerini andıran operasyonda, araçtan çıkarıldıktan sonra yüzüstü yatırılan Çakıcı'nın elleri arkadan kelepçelendi. 10 ülkeyle bilgi alışverişi Emniyet Genel Müdürlüğü, Çakıcı'nın sahte pasaportla Antalya'dan deniz yoluyla Yunanistan'a geçtiğinin belirlenmesi üzerine, yaklaşık 10 Avrupa ülkesiyle bilgi alışverişinde bulundu. Haziran 2004'te izi bulunan Çakıcı'nın, Avusturya-Fransa arasında gidip geldiği belirlendi. Çakıcı'nın 15 Temmuz 2004'te yakalandığı operasyon, polis kayıtlarına göre şöyle gelişti:

        Polis araçlarından birisi, Çakıcı ile eski ülkücü Necip İleli'nin bulunduğu Fransız plakalı BMW'nin önüne geçti. Polis, diğer araçları arkada bırakarak Çakıcı'nın bulunduğu aracı araya aldı. 3 ciple ilerleyen ünlü Eko-Cobra timlerinden önde olanının Graz otoyolu çıkışında durmasıyla yerel saatle 19.30'da operasyon başladı. Önü kesildiğinden Çakıcı'nın aracı da durmak zorunda kaldı. Tam bu sırada konvoyun arkasında bulunan maskeli ve otomatik silahlı timler, hızla BMW'nin etrafını sararken sis bombası da kullanarak Çakıcı ve direksiyondaki İleli'yi şoka uğratarak kaçma girişiminde bulunmalarını engellediler.

        Aracın kontrol altına alınmasından sonra devreye sivil polisler girdi. Aracın kapısını açan polisler, sol kapıdan İleli'yi, sağ kapıdan da üzerinde eski MİT'çi Faik Meral adına düzenlenmiş sahte yeşil pasaport bulunan Çakıcı'yı çıkardılar. Sivil polisler, Çakıcı ve İleli'yi otoyolda yüzüstü yere yatırarak Eko Cobra timlerinin gözetiminde üst araması yaptılar. Yüzleri asfalta yapışan Çakıcı ve İleli'nin bilekleri, omuzlarına dizleriyle çöken silahlı siviller tarafından kelepçelendi. Başındaki 2 polisin dizleriyle başına ve sırtına bastırdığı Çakıcı, yerde başını bir sağa, bir sola çevirmeye çalışarak soluk almaya çalıştı. 2 polis, yaklaşık 3 dakika sonra Çakıcı'yı adeta kum çuvalı gibi bir sağa, bir sola çevirdikten sonra, dizleri üzerinde doğrulttu. Çakıcı'nın son derece sıkıntılı ve zor durumda olduğunu gösteren ifadeleri polis kamerasına yansıdı. Çömelmiş halde güçlükle soluk alan Çakıcı, derin bir nefes aldıktan sonra polis aracına yaslandı. Bıraktığı bıyığı ve beyazlamış saçları, spor kıyafetiyle kimliğini gizlemeye çalışan Çakıcı'nın, 2,5 ay süren firar sırasında bitkin düştüğü gözlendi. Ardından polis merkezine götürülen Çakıcı'nın üzerinden, sahte kimlik, telefon fihristi ve bir miktar para çıktı.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ