Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Kilit adamlarınızı şirkete ortak edin"

        FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Lizbon'da Türk perakendecilere akıl verdi: "Şimdiden yurtdışına açılmazsanız ileride yer bulamazsınız!" Özyeğin konuşmacı olarak katıldığı Perakende Liderler Konferansı'nda, perakendeciler için önemli tavsiyelerde bulundu. "Bulunduğunuz işi daha büyük yapın" mesajını veren Özyeğin, "Başarılı bir model oluşturduysanız, o formatı geliştirip mağaza açmaya devam edin. Formatınız doğruysa ve para kazanıyorsanız mutlaka onu yineleyin ve işinizi genişletin" dedi. "Dışarıya açılmazsanız dünyada neler olup bittiğini bilemezsiniz" diyen Özyeğin, "Şimdiden yurtdışına açılmazsanız ileride yer bulamazsınız! Yer kapma sadece Türkiye'de değil" diyekonuştu. Türk insanının dünyanın her yerinde iş yapabileceğini söyleyen Özyeğin, şunları söyledi: "Türk insanı size inanıyorsa dünyanın her yerine gider." Özyeğin, Rusya, Romanya ve Ukrayna'nın çok önemli pazarlar olduğunun altını çizdi ve bu ülkelere açılmak isteyenlere her türlü yardımı yapacağının sözünü verdi. "Gelişen ve büyüyen çevrenin içinde olmalısınız" dedi.

        İNSAN ÇOK ÖNEMLİ

        Şirket içindeki kilit elemanların değişmemesi gerektiğini vurgulayan Özyeğin, "Zamanla önemli elemanlarınızı şirketinize ortak edin. Şu anda tüm firmalarımdaki genel müdürlerle uzun soluklu anlaşmalar yapıp genel müdürleri şirketlerine ortak ediyorum. 2009'da açacağınız mağaza için şimdiden eleman almanız gerekiyor" dedi.

        Başarısızlıklar anlatıldı...

        Perakende Liderler Konferansı sektör için önemli kararlara sahne oldu.

        Türk perakendecileri yurtdışına taşıyacak "Fast Movers Club" (Hızlı Hareket Edenler Kulübü) oluşumu gerçekleşti. Multi TurkMall bu oluşum için 1 milyon Euro'luk bir fon oluşturacağını açıkladı.

        Nurettin Kantarelli, Collezione'nin CEO'luğuna getirildi. Bu karar Lizbonİstanbul dönüş uçağında açıklandı.

        Hüsnü Özyeğin; Rusya, Romanya ve Ukrayna'ya açılacak Türk perakendeciler için tam destek sözü verdi.

        Perakende sektörü ilk defa başarısızlıklarını paylaştı. Katılımcılar tüm samimiyetleriyle, verdikleri hatalı kararların sonuçlarını açıkladılar.

        Hüsnü Özyeğin eylülde Özyeğin Üniversitesi'ni açacağını ve perakendeye yönelik eğitim de yapılacağını açıkladı.

        Tüketici değişiyor; yeni ve tazenin gücü artıyor PERAKENDEDEKI global gelişmelerin Türkiye'ye etkilerinin altını çizen GDI Başkanı David Bosshart, 2008 ve sonrası için öngörülerini katılımcılarla paylaştı. Tekstil sektörünün yiyecek sektöründen çok şey öğrendiğini söyleyen Bosshart, firmaların her gün yeni ve taze ürün ihtiyacını, yiyecek sektöründeki konsepti kopyalayarak uygulamaya başladığını söyledi. İnsanların artık sadece günlük yiyecek için değil, günlük yeni ürünler için de aç olduğunun altını çizen Bosshart, firmaların ürün devirlerini hızlandırdığını ve reklam kampanyalarında bilinmeyen yeni yüzler kullanmaya başlayarak "yeni ve taze"yi sunmak istediklerini söyledi. Yeni Zelanda Eski Başbakanı Mıke Moore, 111 Perakendeciyi Ağlattı

        Perakende Liderler Konferansı,sektörün ağır toplarını buluşturdu..

        Bu yıl ikincisi düzenlenen Perakende Liderler Konferansı, 111 üst düzey perakendecinin katılımıyla 31 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde Lizbon'da gerçekleşti. Soysal Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen konferansa katılan bazı isimler şunlar: Hüsnü Özyeğin(FİBA Holding), Mustafa Taviloğlu (Mudo), Abdullah Kiğılı (Kiğılı), Aykut Hamzagil (Hamzagil AŞ), Ümit Zaim (Derimod), Nuşin Oral (YKM-AMPD), Ali Murad Kızıltaş (İnci Deri- BMD Başkanı), Nedim Esgin (Darty), Colin O'Kane (Shaya Genel Müdürü), Can İkinci (Starbucks), Süleyman Orakçıoğlu (Orka), Ekrem Akyiğit (Collezione), Hüseyin Özdilek (Özdilek), Melih Çelet (Desa), Rıfat El Hadef (Vakko), Ümit Kiler (Kiler), Sedat Yalınkaya (Goldaş), Vahap Küçük (LC Waikiki), Yalçın Ayaydın (İpekyol), Serdar Sunay (BBA) Ortadoğu'yu gezip Atatürk'ü anlatıyorum DÜNYA Ticaret Örgütü Eski Başkanı ve Yeni Zelanda Eski Başbakanı Mike Moore, konuşmasında küreselleşmenin bir politika değil, süreç olduğunu söyledi. Bazı hükümetlerin küreselleşmeyi görmezlikten gelmelerinin vatandaşların geleceğine mal olduğunu söyleyen Moore, teknolojideki gelişmelerle beraber gücün kurumlardan bireylere geçtiğini belirterek sınırları olmayan bir dünyada hükümetlerin şeffaf olmalarının öneminin altını çizdi. Konuşmasının sonunda Atatürk'e övgülerini ileten Moore, Ortadoğu'dakilere "Atatürk'le ilgili kitapları alın, okuyun ve Atatürk olsaydı ne yapardı diye kendinize sorun" dediğini söyledi. Atatürk'ün Çanakkale'de şehit olan Yeni Zelandalı ve Avusturyalı askerler için söylediği "Bu memlekette kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız huzur içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evladını harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı siliniz. Huzur içindedirler, onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlımız olmuşlardır" sözlerini duygulanarak aktaran Moore, dünya üzerinde Atatürk kadar düşünceli ve hassas bir politikacı olmadığını söyledi. Yıllar önce Ankara'yı ziyaretinde kendisine verilen plaket üzerindeki Atatürk'ün sözlerini hatırlatan Moor, "O zaman dünyada ne Mandela vardı ne de diğerleri" dedi. Moore'nin konuşması salonda herkesin gözlerinin yaşarmasına neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ