Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilgisayarını kapatan kişiyi öldürdü

        Toros Mahallesi'ndeki İncebay İnternet Kafe'nin sahibi Ali Öğel'i 28 Ocak'ta öldürdükten bir gün sonra olay yerine gidip inceleme yapan polislerce şüpheli görülüp yakalanarak tutuklanan Adnan Özdemir, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Olay günü alkollü olduğunu belirten Özdemir, Öğel'i nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi. İşsiz olduğunu belirten Özdemir, bilgisayarın kapatılması üzerine internetçi ile aralarında tartıştıklarını iddia ederek cinayet anını şöyle anlattı:

        “İnternetteyken bilgisayarımı kapattı. Neden bilgisayarın kapatıldığını sorunca, ‘Senin baban yok mu? Bu saatte burada ne geziyorsun?’ diyerek beni kovdu. Eve giderken arkadaşım Mehmet, internet borcumu ödememi söyledi. Geri gittiğimde internetçi elindeki bozuk paraları bana uzatıp ‘Al bunları evine git’ dedi. Bunun üzerine tartıştık. Bana bıçak çekti. Bıçağı elime geçirdim. Sonrasını hatırlamıyorum. Ertesi gün öğleye doğru kafeye gittiğimde internetçinin öldüğünü söylediler. Polis Adnan diye birini arıyordu. Başka birini Adnan diye yakalamak isterlerken Adnan olduğumu söyledim beni yakaladılar.”

        Öldürülen internetçinin eşi 53 yaşındaki Gülten Öğel, sanıktan şikayetçi olup, eşinin gasp amacıyla öldürüldüğünü iddia ederek, “Olaydan sonra eşimin cebinden 15 YTL para çıktı. Kasada para yoktu. Eşimin cüzdanı, kredi kartları ve kimliği bir parkta bulundu. Eşimi bir kişi değil bir kaç kişi gasp amaçlı olarak öldürdü” dedi.

        ‘SANIĞIN KULLANILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

        İnternetçinin oğlu 37 yaşındaki İbrahim ise babasının başka bir nedenle öldürülmüş olabileceğini savunarak, “Babamın öldürülmesinde sanığın kullanıldığını arkasında başka kişilerin olabileceğini düşünüyorum. Sanık 3 yıldır kafeye gelip giden biri. Babamla diyalogları iyiymiş. Babam üzerinde ya da çekmecesinde bıçak taşımaz. Babam kimseye hakaret edecek insan değildir” diye ifade verdi.

        Duruşma, sanığın olay günü yanında bulunan arkadaşı Mehmet Tekelier ile diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ