Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yakalanan PKK'lı hain pusularını anlattı

        Terör örgütü PKK adına, Diyarbakır’ın Kulp-Lice ve Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında silahlı faaliyet yürütürken, eylem yapmak amacıyla 2 ay önce geldiği Diyarbakır’daki Toplu Konutlar’da yakalanan ‘Serhat’ kod adlı terörist S.C.’nin yargılanmasına başlandı. S.C., müteahhitlik yapan MHP Diyarbakır il başkanı ve 1'inci sıra milletvekili adayı Abdullah Arzakçı’ya ait 2 iş makinasının yakılması başta olmak üzere çok sayıda silahlı eylem ile ilgili itiraflarda bulundu.

        4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açılan S.C.’nin yargılanmasına başlandı. Kuzey Irak’taki kamplarda eğitim aldıktan sonra 3 aylık bir yolculuk sonrası Diyarbakır kırsalına geldiğini anlatan S.C., “İstanbul’da bir barda çalışırken 5 yıl önce örgüte katıldım. Diyarbakır kırsalında 15’i kadın 80 örgüt mensubu barınıyor. Ellerinde Biksi, Kannas, roketatar var. Kocaköy İlçesi'nde bir mermer ocağına baskın yaparak, 2 işçiyi yanımıza alıp ocağa ait pikapla Hani’deki mermer ocağına geldik. Buradan da 1 işçiyi alarak aracı ateşe verdik. Lice yolundaki Mermer Karakolu'na saldırdık. 1 asker yaralandı. Hani yolunda 1 askeri aracı seri biçimde tarayıp pusu attık” dedi.

        KATILDIĞI EYLEMLERİ TEK TEK ANLATTI

        Kulp’taki Panak karakoluna 2 ayrı noktadan saldırı düzenlendiğini, bu eylemin ‘Panzer Kemal’ kod adlı PKK’lının talimatıyla gerçekleştiğini, ayrıca Hani İlçesi'ndeki Topçular Karakolu'na ait güvenlik kamerası sistemiyle ilgili çalışma yapan 2 kişiye ait araca mayınlı saldırı yapıldığını belirten S.C. şunları anlattı:

        “Aynı karakol yoluna mayın konularak 5 korucu yaralandı. Lice’de operasyonda hastalanıp yürüyemeyecek durumda olan bir askeri almaya gelen askerlere bizim grupta bulunan Seyfi, Devrim ve Cudi pusu attı. 1 başçavuş öldü, 1 asker ile 1 korucu yaralandı. Lice’de Vali Aydın Arslan Harekat Üssü’ne simit ve poğaça götüren bir ticari araca dönüşte silahlı saldırı oldu, 1’i öldü, 2’si yaralandı. Lice- Diyarbakır yolundaki mayınlı eylemde 1 teğmen ile 1 uzman çavuş yaralandı, bu eylemi Felat kodun grubu yaptı. Telsizle tekmil verilirken, dinledim. Kocaköy İlçesi'nde bomba imha uzmanı Kuddusi Demli adlı polisin öldürülmesi olayını Garzan grubu yaptı. Eylem talimatını grubun lideri Panzer Kemal verdi. Abalı Karakolu yakınlarındaki mayınlamada 1 yüzbaşı ile 2 asker yaralandı, eylemi Hemgin kod gerçekleştirdi. Lice Ziyaret Tepe Mevkii'nde konumlanan askerlere ateş açıldı, 1 uzman çavuş yaralandı, eylemi Hemgin kodun grubu yaptı. Lice-Kulp yolunda 3 adet düzenek konuldu, ayrıca Kayacık Karakolu'na roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtık. Kulp’ta yol yapım ihalesini alan ve müteahhitlik yapan MHP Diyarbakır il başkanı Abdullah Arzakçı’ya ait 2 iş makinasının yakılması eylemini Hebat, Çiya ve Murat kod ile gerçekleştirdik.”

        Duruşma bazı eylem evraklarının ilgili jandarma komutanlıklarından istenmesine karar verilerek ertelendi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ