Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KIBRIS SONSUZA KADAR BÖLÜNMÜŞ KALABİLİR

        KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki sorun en kısa zamanda çözülemezse Ada’nın sonsuza kadar bölünmüş kalabileceğini söyledi.

        Talat, yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

        Talat, aksi takdirde birleşik bir Kıbrıs hayalinin de ilelebet suya düşebileceğini kaydetti.

        Kuzey Kıbrıs’ta çözüm yanlısı siyasilerin güç kaybedebileceğini ifade eden Talat, yerlerine gelebilecek daha sert kişilerin kalıcı bir ayrışmadan yana olabileceğini vurguladı.

        Mehmet Ali Talat, “Ayrım derinleşiyor. Kıbrıslı Türklerin çoğunluğunun iki devletli çözüm, kalıcı ayrılık istediği sonuçlarını veren kamuoyu yoklamaları var. Bu Kıbrıslı Türklerin eski duruşlarından vazgeçtiği anlamına geliyorö dedi.

        Haberde, 2004 yılında yapılan ve Ada’nın birleşmesini öngören Annan Planı’na Kıbrıslı Türklerin “evetö, Rumların ise “hayırö oyu verdiği hatırlatıldı.

        Kıbrıslı Türklerin bu duruşundaki değişikliği büyük bir tehlike olarak gören Talat, “Bu durum tabi ki siyasilerin elindeki seçenekleri de azaltıyor. Siyasiler, halkın isteklerine karşı çıkamazö diye konuştu.

        Telegraph gazetesi, KKTC’nin uzun yıllar Türk milliyetçisi Rauf Denktaş tarafından yönetildiğini yazarken, Mehmet Ali Talat, “Bugün Kuzey’de bütün kontrol çözüm yanlısı güçlerde. Bu değişirse neler olacağını bilmiyorumö dedi. KKTC BAYRAKLI FOTOĞRAF VE BÖLÜNMÜŞ HARİTA KULLANILDI

        Öte yandan Daily Telegraph gazetesinin haberinde Mehmet Ali Talat için “izole edilmiş Kuzey’in Cumhurbaşkanıö ifadesi kullanıldı. Haberde Talat’ın KKTC bayrağı önünde çekilmiş bir fotoğrafı ile Ada’yı ikiye bölünmüş olarak gösteren bir haritanın kullanılması dikkat çekti.

        Gazete, KKTC’nin Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmadığını, AB ile doğrudan ticaret yapamayan KKTC’den Türkiye dışında başka bir yere uçuşların da gerçekleştirilemediğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ