Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem GENELKURMAY'DAN EŞSİZ DAVETİYE

        Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Zafer Bayramı resepsiyonu için Abdullah Gül'e Dışişleri Bakanı sıfatıyla eşsiz davetiye gönderdi

        Genelkurmay Başkanlığı, 28 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e 30 Ağustos'ta düzenlenecek Zafer Bayramı resepsiyonu için "Dışişleri Bakanı" sıfatıyla ve eşsiz davetiye gönderdi.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ev sahipliğinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı bahçesinde düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun davetiyeleri dün devlet protokolüne dağıtılmaya başlandı.

        Köşk seçimini beklemediler

        TBMM'de sürmekte olan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu beklemeyen Genelkurmay Başkanlığı, en geç 28 Ağustos'taki 3. tur oylamada cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Gül'e de davetiyesini gönderdi. Davetiyenin zarfında, "Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı" ifadesi yer aldı.

        Abdullah Gül'e gönderilen davetiyenin daha önceki yıllarda olduğu gibi "eşsiz" hazırlandığı öğrenildi. Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşleri türbanlı olan bakanlara da eşsiz davetiye gönderildi. Gül'e giden davetiyede şu ifadeler kullanıldı.

        "Genelkurmay Başkanı Orgeneral ve Bayan Yaşar Büyükanıt Zafer Bayramı'nın 85'inci yıldönümü münasebetiyle 30 Ağustos 2007 Perşembe günü, 20.30-22.30 saatleri arasında Kara Kuvvetleri Yazlık Bahçesi'nde verecekleri resepsiyonu teşriflerini Sayın Abdullah Gül'den rica ederler."

        BARKIN ŞIK - MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ