Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HÜKÜMETTEN LOBİ ATAĞI

        Dış ilişkiler komisyonlarına özel bir ağırlık veren Başbakan Erdoğan iyi derecede yabancı dil bilen, akıcı konuşan ve temsil kabiliyeti olan kişilerin bu komisyonlarda görev almasını istedi. Başbakan yurtdışında lobi çalışmalarında komisyonların daha etkin olmasını istedi.

        Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu 2 saat süren bir toplantı yaptı.

        AK Parti MYK'da 60. Hükümet süreci konuşuldu. Başbakan Erdoğan vakit geçirmeden yeni kabineyi 11. Cumhurbaşkanı'na sunacak. AK Parti yönetimi 28 Ağustos salı akşamı cumhurbaşkanının seçilmesini öngörüyor. Büyük ihtimalle 29'unda devir teslim olacak. Başbakan Erdoğan 30'unda Köşk'e çıkarak yeni cumhurbaşkanına 60. kabineyi sunacak.

        Kabinenin cumhurbaşkanı tarafından onanmasının ardından hemen Meclis sürecini başlatmayı düşünen AK Parti yönetimi hükümet programını okuyup güven oylamasına gidecek.

        Parti yönetiminin tarihine göre yeni hükümetin 3 Eylül'de güvenoyu almasının ardından 60. hükümet üyeleri. 4 Eylül'de resmen işbaşı yapacak.

        2 saat süren Merkez Yürütme Kurulu'nda ayrıca Meclis komisyonlarıyla ilgili görüş alış verişi yapıldı. Dış ilişkiler komisyonlarına özel bir ağırlık veren Başbakan Erdoğan iyi derecede yabancı dil bilen, akıcı konuşan ve temsil kabiliyeti olan kişilerin bu komisyonlarda görev almasını istedi. Başbakan yurtdışında lobi çalışmalarında komisyonların daha etkin olmasını istedi.

        Samanyolu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ