Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YENİ KABİNEDE YER ALMAYACAK İSİMLER

        MEHMET ALİ ŞAHİN: Aslında fena bir performans sergilemedi...

        Toplumu rahatlatan çıkışlar da yaptı. Ancak Ankara’daki yoğun söylentilere bakılacak olursa Mehmet Ali Şahin, bu kez kabine dışı.

        ATİLLA KOÇ: Bakanlık yaptığı süreç içinde nasıl bir performans sergilediği tartışmalı... Kimisi "süper" diyor, kimisi ise "tam bir fiyasko" yorumunu yapıyor. Ancak Başbakan Erdoğan, performanstan ziyade "imaj sorunu"na kafayı takmış durumda... Söylentilere bakılacak olursa Başbakan, Atilla Koç’a "imaj"dan kırık not vermiş ve yeni kabineye almayacakmış.

        MURAT BAŞESGİOĞLU: Konusuna hákimdi... Önemli adımlar attı... Bütün kesimlerle iyi geçindi... Ancak Başbakan tarafından kendisine başka tür makamlar önerilmesi nedeniyle "Kabine dışı kalacak" söylentilerinin hedefi olmaktan kurtulamadı.

        MEHMET AYDIN: Hayır, hayır! Bu bir "niyet bildirisi" değil. Gerçi Mehmet Aydın Hoca’nın, kendisinden bekleneni vermemesi nedeniyle "Kabine dışı" kalmasını isterim. Ancak adının bu listede yer almasının asıl nedeni: AKP’nin önde gelen isimlerinin kulağıma, "Hoca kabineye alınmayacak" diye fısıldamasıdır.

        HÜSEYİN ÇELİK: Milli Eğitim Bakanlığı görevinin bu dönemde başka bir isme verileceği neredeyse kesin gibi... Hüseyin Çelik ne mi olacak? Ya terfi ederek kabinede yer alacak ya da kabine dışı kalacak. Mühim not: Birinci şık daha yüksek ihtimal...

        OSMAN PEPE: Gerçi Başbakan Erdoğan, seçim öncesi Osman Pepe hakkında ortaya atılan iddialar karşısında Bakan’ının yanında yer almış ve onu savunmuştu ama yine de bir "yıpranma" durumu olduğunu düşünüyormuş. Ben söyleyenlerin yalancısıyım: Pepe yeni dönemde bakan olmayacakmış.

        ABDÜLKADİR AKSU: Yeni kabinede Abdülkadir Aksu olacak mı olmayacak mı? Kabine toto oynanan bütün mahfillerde en çok merak edilen soru bu... Bütün cevaplardan çıkardığım sonuç şudur: Değişmez İçişleri Bakanımız Abdülkadir Aksu, bu kez değişecek galiba...

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ