Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DSP'ye 'Gül' kızgınlığı

        CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, DSP’li milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçim turlarına katılmalarını eleştirerek, "Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara’dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül’e yeşil ışık yaktılar" dedi.

        Anadol, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde oturan annesini ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, DSP’li milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla TBMM’ye girmelerini eleştirdi.

        Birçok dostlarının 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerine DSP ile birlikte girmemeleri durumunda cezanın CHP’ye kesileceğini söylediklerini, kendilerinin de büyük bir özveride bulunarak DSP’lileri en seçilebilir yerlerden aday gösterdiklerini ifade eden Anadol, şöyle dedi:

        "Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara’dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül’e yeşil ışık yaktılar. Bu arkadaşlarımızın, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra eleştirme hakları yoktur. ’Siz de aday çıkartın’ sözleri ise laftır. CHP saflarından seçilen milletvekillerinin bugün TBMM’ye girerek Gül’ün seçilmesini sağlamaları, onları ömürleri boyunca takip edecek bir davranıştır. Biz ise aynı kararlı tavrımızı devam ettireceğiz. Partimiz cumhurbaşkanı seçimi konusundaki kararını sürdürerek yine TBMM’ye girmeyecektir." TBMM Başkanlığına uzlaşılan bir ismin seçildiğini ve aynı şeyin cumhurbaşkanı seçiminde de tekrarlanmasını istediklerini anlatan Kemal Anadol, şunları kaydetti:

        "Cumhurbaşkanının Anayasada robot resmi çizilmiştir. Seçilecek kişi, yüksek yargı organlarına atama yapan, rektörleri seçen, başkomutan, yürütmenin başı, Bakanlar Kurulunu istediği zaman toplayan biri olacak.

        Uzlaşma sonucu seçilecek kişi, hepimizin Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’de laik rejimin sonunun geldiğine ve yıkılacağına dair açık beyanları olan, en büyük sorunun laiklik olduğunu söyleyen Gül, aynı şekilde Atatürk devrimlerinin despot bir uygulamayla yapıldığını söylüyor. Yani sicili zengin. Değişim gibi gerekçelerle bunun üstü örtülmek istendi. Gömlek değiştirmek kolay, ancak deri değiştirmek zor.

        Gömleği değiştirdiğinde derinin üzerindeki dövmeler görülüyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ