Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SEZER İLK KEZ BAŞBAKANLIK'TA

        Cumhurbaşkanı Sezer, 14 Temmuz 2000 tarihinde de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e “iade-i ziyarette bulunmak” amacıyla Başbakanlık Merkez Binası'na gelmişti.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        SEZER'E ÇOK ÖZEL HEDİYE

        Erdoğan, Sezer'in veda ziyareti sırasında kendisine özel bir armağan verdi. Erdoğan'ın Sezer'e vereceği armağanın ne olacağı sır gibi saklanırken, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda oldukça hassas davrandığı ve hediyeyi özel olarak hazırlattığı öğrenildi. El yapımı olan hediyenin, manevi ve sanatsal değerinin yüksek bir ürün olduğu belirtildi; ancak ne olduğu açıklanmadı.

        DUMLUPINAR'LA GELDİ, ANAFARTALAR İLE UĞURLANDI

        Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a veda ziyaretinde bulundu. Sezer, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na gelişinde Büyükanıt tarafından askeri törenle karşılandı.

        Onur Kıtası'nı selamlayan Cumhurbaşkanı Sezer, “Merhaba asker, nasılsınız” dedi. Daha sonra Genelkurmay Şeref Defteri'ni imzalayan Sezer, buradan Orgeneral Büyükanıt'ın makamına geçti.

        Cumhurbaşkanı Sezer'in, Orgeneral Büyükanıt'a gerçekleştirdiği veda ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.

        Cumhurbaşkanı Sezer, karargahtan ayrılırken, Orgeneral Büyükanıt ile birlikte karargah merdivenlerinin önünde basın mensuplarına görüntü verdiler.

        Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Orgeneral Büyükanıt tarafından askeri törenle uğurlandı. Sezer, onur kıtasına “Allaha ısmarladık asker” diyerek, veda etti.

        Orgeneral Büyükanıt'ın, Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyareti dolayısıyla bir anı takdim ettiği öğrenildi.

        Cumhurbaşkanı Sezer, karargaha gelişinde Dumlupınar Marşı ile karşılandı, Anafartalar Marşı ile de uğurlandı.

        Bu arada, Cumhurbaşkanı Sezer'in aracının veda ziyareti için Genelkurmay Başkanlığı'na gelirken, Genelkurmay Kavşağı'nda kırmızı ışıkta durarak, yeşil ışığın yanmasını beklediği görüldü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ