Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BAYDEMİR'E GENEL BAŞKANLIK TEKLİFİ

        Bir grup DTP’li yöneticinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e, 28 Ekim’de yapılacak 2.Olağanüstü Kongre’de Genel Başkanlığa aday olması için teklif götürdüğü öğrenildi. Baydemir'in bu teklifi şimdilik kaydıyla redettiği bildirildi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e DTP Genel Başkanlığı için teklif götürüldüğü öğrenildi.

        DTP Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek Mardin’den bağımsız milletvekili olan Ahmet Türk’ün yerine Osman Baydemir’in aday gösterileceği konuşuluyor.

        ANKA’nın edindiği bilgiye göre bir grup DTP’li yönetici Baydemir’e 28 Ekim’de yapılacak 2.Olağanüstü Kongre’de aday olması için teklifte bulundu. Baydemir’in ise bu yöndeki tekliflere teşekkür ettiği ancak “şimdilik kaydıyla” Genel Başkan olmak istemediğini ilettiği belirtildi.

        Baydemir'in geçtiğimiz günlerde yapılan Kongre Komisyonu toplantısına katılması ve Komisyonun aldığı karar uyarınca da siyasi programı hazırlayacak olan Siyasi Komisyon'da görev alması "Baydemir nabız yokluyor" yorumlarına neden oldu.

        DTP'nin 2.Olağanüstü Kongresi'nde yeni Genel Başkan seçiminin yanı sıra yeni siyasi program da hayata geçirilecek. DTP'de eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve ekibi, Ahmet Türk'ün Genel Başkanlığı'na muhalefet etmiş, Kars'tan bağımsız milletvekili adaylığı ise kabul edilmemişti.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ