Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Laila'ya AKP rötuşu

        Bunun üzerine Laila'nın bir yetkili kısa süre önce "AKP Genel Merkezi 'ni koruyan çok sayıda polis var. Bizim Laila içkili bir mekân. Laila'dan içkili olarak ayrılan müşterilerimiz polisleri görünce tedirgin oluyorlar. Müşterilerimizde alkol denetimi yapılacağı korkusu başladı. Biz de müşterilerimizin isteğine uyarak Laila'yı içkisiz mekân olarak çalıştırma kararı aldık..." açıklamasını yapmıştı.

        Gece kulübü Laila'nın Ankara şubesi, ''Şahhane Restoran'' adı altında Osmanlı mutfak lezzetleriyle hizmet verecek.

        Kulübün işletmecisi Hasan yıldırım, Lalia'da düzenlediği basın toplantısında, 5 ay önce ''ticari'' nedenlerle kulübü restorana çevirme kararı aldıklarını söyledi.

        Yıldırım, kulübün 5 bin 500 metre kare bir alana sahip olduğunu belirterek, yaklaşık 5 yıldır gece kulübü olarak haftanın 3 günü hizmet verdiklerini kaydetti. Yıldırım, açılacak restoranın ise her gün hizmet vereceği için ''ticari açıdan daha karlı olacağını'' belirtti.

        İstanbul Laila ile olan anlaşmalarını Şahhane Restoran'ın açılış tarihi olan 7 Eylülden itibaren fes edeceklerini belirten Yıldırım, ''Restoran olacak ve gece kulübü hizmeti sona erecek. Yazlık kısmı da restorana dahil olacak'' dedi.

        ÖZEL İFTAR SOFRALARI HAZIRLANACAK

        Yıldırım, bir gazetecinin ''AK Parti Genel Merkezi sizin hemen arkanızda bulunduğu için mi bu kararı aldınız? Kararınız ticari mi, siyasi mi?'' sorusu üzerine ''Dönüşüm kararında, AK Parti ile ilgili bir konuşma, zorlama, etki olmadı, kararımız ticari. Bundan 5 ay önce bu kararı aldık. Bu kararı alırken AK Parti'nin oylarından, yüzde 47 oy alacağından haberimiz yoktu'' dedi.

        Yıldırım, başka bir soruyu da, ''Ramazan'da özel iftar sofraları hazırlayacağız, talep olursa sahur da hazırlarız'' diye yanıtladı.

        ''AK Parti milletvekillerinin müşteriniz olmasını ister misiniz?'' şeklindeki bir soruya Yıldırım, ''Elbette. Bu bizim için pazar payıdır. Bunu da kazanmak isteriz. AK Parti'nin bin kişilik Genel Merkezi var. Müşteri olarak bu bize faydalı elbette'' diye cevap verdi.

        ''İçki servisi olacak mı?'' şeklinde bir soru üzerine de Yıldırım, içki bulundurmayacaklarını söyledi.

        Toplantının ardından barbekü partisi düzenlendi. Yıldırım, burada da Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yahya Erdoğan'ın Şahhane Restoran'a Osmanlı mutfağı konusunda danışmanlık yapacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ