Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batının ilmini alalım ahlaksızlığını değil

        Rize'de halka hitap eden Başbakan Erdoğan: Kimseyi markalamayız, biz de saygı bekleriz

        Başbakan Erdoğan dün Rize’deydi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Dünya Rizeliler Günü nedeniyle düzenlenen konser programına katılan ve halka hitap eden Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz sonuçları için teşekkür etti. Başbakan özetle şöyle konuştu:

        *22 Temmuz seçimlerinden iki gün önce yine bu meydandaydım. O gün başınız dik alnınız ak olsun, bahtınız açık olsun, ocağınız şen olsun demiştim. Bugün aynı temennilerimi tekrarlıyorum. Teşekkürler Rize. Milletimin her ferdine teşekkürler. Bingöl’den Sakarya’ya, İzmir’den Yozgat’a, Hakkari’den Edirne’ye teşekkürler Türkiye. Verdiğiniz emanet layıkınca taşınacak.

        Halkımın hizmetkarıyım

        *Seçim gecesi söylediğimiz sözlerin sonuna kadar arkasında duracağız, duracağım. Kimseye küslük ve kırgınlık olmayacak. 70 milyon vatandaşımızın emanetini omuzlarımızda taşıyacağız. Adaleti daha yaygınlaştıracağız. Her Allah’ın günü yüreklerinizdeki aşkı tazeleyerek bu ülkenin idealleri için gece gündüz demeden çalışacağız. Ayrım ve ayrımcılık yok. Bu ülkenin her gram toprağı hepimizin. Böyle yaklaşacağız. Neden? Çünkü biz biliyoruz ki, halka hizmet hakka hizmettir. Kimseyi markalama hakkına sahip değiliz. Ama kimsenin de bize saygısızlık etmeye hakkı yok. Şu anda ben Tayyip Erdoğan değilim, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıyım. Şu anda ben halkımın hizmetkarıyım. Ayrım yapamam.

        Batının ilmini alalım...

        Erdoğan, daha sonra da kente yatırım yapmış işadamları ve hayırseverlere ödül törenine katıldı. İşadamlarına yatırım çağrısında bulunan Erdoğan şöyle konuştu: “Anne babalarımız imkansızlıklar nedeniyle göç etti. Babam 13 yaşında burayı terk etti. Babam öksüz evlat olarak 13 yaşında İstanbul’a gidişinin tek sebebi ekmekti. Tophane’nin karanlık sokaklarında başlayan bir hayattır. Babam bana onları anlattığında, duygulanırdık. Tüm göç etmiş vatandaşlarımız gittikleri yerde ayakta kalmaya çalışırken, bir yandan da topraklarının hasretini çektiler. Şimdi bu hasret vatanına yatırıma dönüşüyor. Biz bir şeyi alıp getirmek için göç ederiz. Orada kaybolmak için değil. Almanya’da üçüncü kuşak yaşam mücadelesi veriyor. Kültüründen değerlerinden her şeyinden. Türklüğünü koruyabiliyor musun? Bunda başarılıysan ben seni alkışlarım. Onun için ele ele vereceğiz. Okullarımız kuracağız. Akif ne diyor? ‘Alınız ilmini garbın, alınız sanatını, veriniz mesainize son süratini’. Biz batının ilmini alalım, ahlaksızlığını değil. Sanatını alalım. Bunları almada başarılı olursak, bizi kimse yakalayamaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ