Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan ABD'de torun görecek

        22 Temmuz seçimleri nedeniyle bir süredir yurtdışı gezilerini iptal eden Başbakan Erdoğan, ilk gezisini 24 Eylül’de ABD’ye yapacak. BM’nin 62. yıllık Genel Kurulu’na katılacak olan Erdoğan, önümüzdeki ay dünyaya gelecek olan ikinci torununu da Amerika’da görecek.

        Erdoğan konuşmacı olacak

        Başbakan Erdoğan, bu yıl ’küresel ısınmayı’ ana konu olarak belirleyen BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak. Ancak küresel ısınma, 24 Eylül tarihinde özel oturumda ele alınacak. BM Genel Kurulu ise 25 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.Erdoğan’ın ABD gezisinin ikinci bölümünde, eski Başkan Bill Clinton’la buluşma yer alıyor. Başbakan’ın, bu programa BM Genel Kurulu’ndan sonra katılması bekleniyor. Erdoğan, gezisinin New York bölümünden sonra, oğlu Bilal’in yaşadığı Washington’a geçecek. Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal’in eşi Reyyan Erdoğan’ın Eylül ortasında doğum yapması bekleniyor. Emine Erdoğan’ın, ikinci torun nedeniyle ABD gezisine Başbakan’dan daha erken gidebileceği belirtildi.

        İlk torun Ahmet Akif

        Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak, doğum için ABD’den kesin dönüş yaparak, İstanbul’a yerleşmişti. Erdoğan’ın ilk torunu geçen yıl 29 Aralık’ta Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’nde dünyaya geldi. Erdoğan’ın ilk torununa “Ahmet Akif” ismi verilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ