Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem GÜL BUGÜN ÇANKAYA'DA

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin 11’inci Cumhurbaşkanı olarak bugün Çankaya Köşkü’ne çıkıyor.

        Meclis Genel Kurulu’nda bugün yapılacak 3. tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilecek olan Abdullah Gül, yemin töreninden sonra önce Anıtkabir’e gidecek, sonra Çankaya Köşkü’ne çıkarak Sezer’den görevi devralacak. Gül’ün cumhurbaşkanlığı 101 pare top atışıyla kutlanacak.

        Bugün önce Cumhurbaşkanlığı Başyaverinin de bulunduğu forslu araç, Dışişleri Konutu’ndan Abdullah Gül’ü alarak, TBMM’ye götürecek. Ancak bu yolculukta, arabanın plakasındaki fors, Gül henüz yemin etmediği için kapalı tutulacak. Hayrünnisa Gül, yemin töreni için Meclis’e gitmeyecek.

        Frak yerine siyah takım elbise giymesi beklenen Gül, karşılamanın ardından Genel Kurul Salonu’na girecek. Salonda bulunan milletvekilleri tarafından ayakta karşılanacak olan Gül, kürsüye geçerek andiçecek. Genel Kurul’daki töreni TRT ve bütün haber kanalları canlı yayınlayacak. Andiçme sona erdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının çalacağı İstiklal Marşı okunacak ve Meclis’e Cumhurbaşkanlığı forsu çekilecek, bu arada 101 pare top atışı başlayacak. Gül, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Genel Kurulda teşekkür konuşması yapacak. Daha sonra Genel Kurulu’ndan ayrılacak. Bu arada Gül’ün makam aracındaki Cumhurbaşkanlığı forsun üzeri açılacak. Gül, askeri törenle Meclis’ten ayrılarak Anıtkabir’e gidecek. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne çıkarak görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den devralacak. Köşk’teki devir teslim sırasında ise Cumhurbaşkanı Sezer’in isteğiyle tören yapılmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ