Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BUGÜN EŞİNİN YANINDA OLMAYACAK

        Gül, devir teslim işleminin tamamlanmasının ardından Sezer'i Çankaya Köşkü'nün kapısından arabasına bindirerek uğurlayacak

        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de bugün yapılacak 3. tur oylamada cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e görevini bu akşam 19.30'da sade bir törenle devredecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, devir teslim töreninin basına kapalı olarak yapılacağını duyurdu.

        Görev süresini dolduran Sezer ile bugün cumhurbaşkanlığına seçilmesi beklenen Gül arasında dün özel kalem müdürleri aracılığıyla kritik bir mesajlaşma gerçekleşti.

        'Anıtkabir'den sonra gelin'

        Gül'ün kararı kendisine bırakan yanıtı üzerine Cumhurbaşkanı Sezer, "O zaman 18.00'deki yemin töreni ve Anıtkabir'e yapacağınız ziyaretten sonra sizi Çankaya Köşkü'ne bekliyorum" dedi.

        Cumhurbaşkanlığını devralmak için Çankaya Köşkü'ne gelecek olan Gül'ü kapıda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu karşılayarak Sezer'in yanına götürecek.

        Sezer ile Gül, Cumhurbaşkanlığı makam odasında 15-20 dakikalık baş başa bir görüşme yaparak devir teslim işlemini tamamlamış olacak.

        AA ve TRT olacak

        Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında devir teslim töreninin basına kapalı olacağı duyuruldu. Köşk kaynakları, Anadolu Ajansı ve TRT'nin çekeceği görüntülerin daha sonra basın-yayın kuruluşlarına iletilebileceğini belirtti.

        Törene iki cumhurbaşkanının eşlerinin katılıp katılmayacağı da Sezer'in bugünkü talimatıyla belli olacak. Gül, devir teslim töreni sonrasında Sezer'i Köşk'ün kapısında arabasına bindirerek uğurlayacak.

        Sezer, Köşk'ten bundan sonra yaşayacağı Gölbaşı'ndaki evine gidecek.

        Anne babası Ankara'da

        Hayrünnisa Gül'ün, eşi Abdullah Gül için bugün Meclis'te düzenlenecek yemin törenine katılmayacağı öğrenildi. Komutanların da bulunduğu cumhurbaşkanlığı locasında bulunmayacak olan Hayrünnisa Gül, kızı Kübra'nın düğün hazırlıkları için İstanbul'da olacak. Hayrünnisa Hanım, İstanbul'a giderken Gül'ün Kayseri'de yaşayan annesi Adeviye Gül ile babası Ahmet Hamdi Gül, oğullarının yemin törenine katılmak için Ankara'ya geldiler.

        Utku Çakırözer- MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ