Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem GÜL ARTIK DAKİKALARI SAYIYOR

        11 Cumhurbaşkanı seçiminin 3 turu öncesinde AKP’liler Abdullah Gül’ün daha fazla oyla seçileceği ümidi içindeler.

        Bir önceki tur oylamada diğer adayların 1’er oylarını artırması ve AKP grubundan da fire verilmesi AKP yönetiminde rahatsızlık yaratmıştı. Bugün yapılacak oylama öncesinde işi sıkı tutan AKP grubu Gül’ü firesiz bir şekilde Çankaya’ya çıkarmayı planlıyor AKP’liler diğer partilerden de Gül’e oy çıkması beklentisi içindeler.

        CHP Cumhurbaşkanı seçimi için yapılacak 3 tur oylamaya da katılmayacak CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada CHP’nin Cumhurbaşkanı seçiminde izlediği tavırda herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

        Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün geçmişte söylediği “Cumhuriyet ve rejim karşıtı" sözlerine ilişkin bilgi ve belgeleri “not" ettiklerini belirterek, Gül’ün Cumhurbaşkanlığını yakından takip edeceklerini belirtti. Öte yandan CHP’nin bugün yapılması beklenen Grup toplantısı ise yapılmadı.

        DSP milletvekilleri ise Genel Kurul Salonu’na girerek, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli’nin Cumhurbaşkanı adaylığına destek verecekler CHP, saat 1800’da yapılacak yemin törenine de katılmayacak

        DTP ise boş oy kullanacak.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ