Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İŞTE 8 YENİ BAKAN

        Abdülkadir Aksu, Atilla Koç ve Osman Pepe kabine dışı kaldı.

        İŞTE İLK KEZ GÖREV ALAN BAKANLAR..

        DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI : Hayati Yazıcı

        1952 yılında Rize'de dünyaya geldi. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1976 yılında hakim adayı olarak Adalet Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. Çeşitli bölgelerde hakim olarak görev yaptı. 1985 yılından itibaren İstanbul Barosu'na bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Çeşitli dernek ve vakıflarda siyasal ve mesleki çalışmalarını da yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

        DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI : Nazım Ekren

        Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi İstanbul Milletvekili 1956 İstanbul, Evli iki çocuk Prof. Dr. Uygulamalı İktisat (İktisat Teorisi ve Politikası, Bankacılık) Uluslar Arası Bankacılık Araştırmacısı Manchester Business School Marmara Üniversitesi, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Vakıflar Bankası Genel Müdürü Yeminli Mali Müşavir

        DEVLET BAKANI : Mehmet Şimşek

        Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde bir çiftçi ailesinin 9. çocuğu olarak doğan Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İngiltere'de yüksek lisans yaptı. Şimşek, 1993-1997 yılları arasında, Marc Grossman'ın Büyükelçilik yaptığı dönemde, ABD Büyükelçiliği'nin kıdemli ekonomisti olarak çalıştı. Daha sonra çeşitli yatırım bankalarında çalışan Şimşek 2000 yılında Merrill Lynch'e girdi. Uluslararası yatırımcılara yön veren bir kaç Türk ekonomistinden biri olan Şimşek, son bir kaç yıldır değişik kuruluşlarca yapılan yatırımcı anketlerinde, gerek Türkiye, gerekse gelişmekte olan Avrupa kategorisinde ilk üç sırada yer aldı. Geçen sene Süreyya Serdengeçti'nin ardından önce Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı daha sonra da Merkez Bankası Başkanı olarak ismi Cumhurbaşkanı Sezer'e götürülmüştü. Merrill Lynch Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Direktörü ve DÜNYA Gazetesi yazarı olan Mehmet Şimşek, AKP'den Gaziantep birinci sıradan milletvekili adayı oldu. Yedi yıldan bu yana Merrill Lynch'te çalışan Mehmet Şimşek, son iki yıldır bankanın gelişmekte olan ülkelere dönük üç bölge müdürlüğünden biri olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü'nü yönetiyordu.

        DEVLET BAKANI : Mustafa Sait Yazıcıoğlu

        Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Paris IV Sorbonne Üniversitesi Doktora - Fransızca, Arapça - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Diyanet İşleri Başkanı, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi, A.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi - Evli, 2 Çocuk.

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI : Faruk Çelik

        1956 Yusufeli, Artvin doğumludur. Eğitimi Bursa Yüksek İslam Enstitüsü, Kocaeli Yıldız Üniversitesi, İşletme Enstitüsü, Aynı Üniversitede master eğitimi yapmıştır. Çalışma Hayatı; 4 yıl Milli Eğitim Bakanlığında çalışmıştır. Bursa?da çeşitli ticaretle uğraşmıştır. İki yıl yerel bir gazetenin sahibi iken aynı zamanda köşe yazarlığını da yapmıştır. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Bursa?dan Milletvekili seçilmiştir ve halen bu görevle birlikte İçişleri Komisyon üyeliğini devam ettirmektedir. Siyasi Çalışmaları; Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen AK Parti Bursa Milletvekiliği ve TBMM Grup Başkan Vekilliği Görevlerini yürütmektedir. Medeni Durumu; Evli ve dört çocuk babasıdır.

        SANAYİ VE TİCARET BAKANI : Mehmet Zafer Çağlayan

        1957 yılında Muş'da doğdu. 1980 yılında şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

        Alüminyum sektöründe sanayicilik yapan ve 1982 yılında firması ASO'ya üye olan Çağlayan, 1987 yılında yapılan Oda Organları Seçimlerinde Alüminyum Sanayii Meslek Komitesi ve bilâhare de Oda Meclisi Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine ve 1991 yılından itibaren de iki dönem Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapan Zafer Çağlayan, 1995 yılında ilk dönem olarak Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 1997 yılı Kasım ayında yapılan seçimle de tekrar 1997-1999 dönemi, 1999 Kasım ayında yapılan seçimlerle de tekrar 1999-2001 dönemi Ankara Sanayi Odası Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir.

        1996-1998 dönemi TOBB Başkanvekilliği ve 1995-1998 dönemi MESS Temsilciler Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Çağlayan 2005 yılının Mayıs ayında yeniden TOBB Başkanvekilliği görevine seçildi, halen bu görevini sürdürüyor.

        Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, kurucusu olduğu ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Ankara Alüminyum Sanayicileri Derneği Üyeliği görevi de devam eden Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI : Ertuğrul Günay

        1948 yılında Ordu'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ordu milletvekilliği, CHP/SHP Ordu ve Ankara İl Başkanlığı ve CHP Genel Sekreterliği görevlerinde yer aldı.

        Ertuğrul Günay'ın, Bosna Yazıları (1997) ve Karşı Siyaset (2007) isimli iki kitabı ile yayınlanmış çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.

        ÇEVRE VE ORMAN BAKANI : Veysel Eroğlu

        1948 yılında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde doğan Veysel Eroğlu, DSİ'de Genel Müdür olarak görev yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ