Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÇiFTE DEĞiL RÖTARLI EZAN

        Erdoğan, Denizli'de tatil yaptığı Umut Termal Resort SPA Otel'den saat 13.00 sıralarında çıktı. Başbakan, Vali Hasan Canpolat'ın makam otomobiliyle, Sarayköy merkezdeki Ağalar Camii'ne gitmek üzere otelden ayrılırken, 5 kilometre ileride, Hasköy'ün girişinde kendisini selamlamak için yola çıkan kadınları görünce durdu.

        Başbakan kadınlarla sohbet ederken görüntü almak isteyen gazetecileri korumalar engellemeye çalıştı. Bunun üzerine kadınlardan biri gazetecilere, “Siz her zaman görüyorsunuz, biz hayatımızda ilk kez başbakan görüyoruz. Yeter artık çekmeyin de biz görelim'' dedi. Daha sonra makam aracı, yaklaşık 150 metre gittikten sonra bu kez köy meydanında durdu. Başbakan'ın vatandaşları selamlaması ve kısa sohbetin ardından makam otomobili yeniden yola çıktı. Köy çıkışında bir köylüş, başbakanın aracına eliyle ‘dur’ işareti yaptı. Otomobiliu durdurup inen Başbakan Erdoğan, bu köylüyü yanına çağırdı. Köylü bu kez poşetindeki yaklaşık 1 kilogram cevizi , “Size taze ceviz ikram etmek istiyorum, iftarda yersiniz'' diyerek Erdoğan'a verdi.

        Yeniden hareket eden Başbakan Erdoğan'ın aracını takip eden gazetecilerin önü, korumalar tarafından kesildi, yol boyunca fazla yaklaşmalarına izin verilmedi. CAMİDE BOMBA ARANDI

        Başbakan Erdoğan'ın namaz kılacağı ve kaldığı otele 9 kilometre uzaklıktaki Ağalar Camii'nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba araması yapılan caminin iki minaresine çıkan korumalar sürekli çevreyi gözetledi.

        Erdoğan'ın geleceği belli olunca içi temizlenen, bahçesindeki ağaçlar sulanan camiye cuma namazına gelen herkesin üzeri dedektörle arandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, AKP milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ile camiye girerken, AKP Sarayköy İlçe Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve yönetim kurulu üyeleri kendisine çiçek verdi. Avluda da bir anda Başbakan Erdoğan'a doğru yürüyen 45 yaşındaki Meryem Kavak adlı kadını korumalar engellemeye çalıştı. Korumalara, Meryem Kavak'ın gelmesine izin vermelerini isteyen Erdoğan, “Ne istiyorsun'' diye sordu. Şimdiye kadar 55 çocuğa baktığını, çocuk bakıcısı olduğunu anlatan Kavak, başbakanı görünce çok duygulandığını, birşey istemediğini söyledi, ağlamaya başladı. EZAN RÖTARI

        Başbakan Erdoğan'ın cuma namazına gecikmesi üzerine Ağalar Camisi'nde ezan yaklaşık 15 dakika gecikmeyle 13.30'da okundu. Sarayköy'de 1968 yılında yapılan Ağalar Caamii'ndeki namazı Denizli'den gelen imam Kazım Sevimli kıldırdı. Namaz öncesi Ramazan ayının faziletleri konulu cuma vaazını ise Denizli Müftüsü Mehmet Köse verdi.

        TORUNUNA PATİK VERDİLER Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında yürüyerek Sarayköy Kaymakamlığı'na gidereken, vatandaşlar karanfiller attı, sevgi gösterisinde bulundu. Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile görüşen Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Denizli'ye sağlık sorunları için gelmediğini, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin daveti üzerine 4- 5 gün dinlenmek için geldiğini, bazı çalışmaları da buradan yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, tüm müslümanların Ramazan ayını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

        Erdoğan, bu ayın özellikle Türkiye'de kardeşliğin pekişmesine, birlik, beraberlik ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını istedi, doğal afetlerle karşı karşıya olan ülkelere yardım gönderildiğini belirterek büyük deprem felaketi yaşayan Endonezya'da yaşananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

        Türkiye'de kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntının aşılacağını belirten Erdoğan, “Bunun için atıl kaynakları aktif hale getirme gayretindeyiz. Barajlar noktasında su sıkıntısını gidermek için yoğun çaba harcıyoruz. Isınma, enerji konusunda 2008 yılında KÖYDES kanalıyla enerji yatırımlarını yoğunlaştıracağız. Termik santraller, hidroelektrik santraller noktasında kapasiteleri artırmak için çalışmalar yapacağız. Nükleer enerji, termik santraller, hidroelektrik santrallerle, üç beş yıl içinde enerji sıkıntısını büyük ölçüde gidereceğiz'' dedi.

        Başbakan Erdoğan, Ankara'da ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili olarak da “Ben operasyon bittikten sonra geldim. Bu tür spekülasyonlar yapanlar oluyor. Biz işimizi biliyoruz, yapıyoruz. Ben operasyon bittikten sonra herşey tamamlandıktan sonra, bakanımla, emniyet müdürümle, valimle başbaşa görüşme yaptım ve Denizli'ye geldim. Muhalif zihniyet, karşıt zihniyet, sürekli olarak bunu yapıyor. İstihbarat, emniyet birimlerinin başarılı çalışmasıyla bu kadar büyük patlayıcı ele geçirilen operasyon neticelendirildi'' diye konuştu. Osman Nuri BOYACI- Ferah IŞIK / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ