Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'den çatlak ses çıkmadı

        Tezkere için oy veren 526 milletvekilinden 507'si "kabul" oyu verirken, 19 ret oyu çıktı. Toplam 21 milletvekilinin katılmadığı oylamaya, çeşitli mazaretler nedeniyle CHP'den 8, AKP'den 7, DTP'den 4, MHP ve DSP'den 1'er milletvekili gelmedi.

        Partiler arasında "beklenmeyen" tek oy CHP'den çıktı. CHP'nin Kürt kökenli milletvekillerinden Erdem "ret" oyu verirken, bunun gerekçesini "Tezkerenin doğru olduğuna inanmamak" olarak açıkladı.

        AKP işi sıkı tuttu

        MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bölücülükle suçladığı AKP milletvekillerinden İhsan Arslan, tezkereye karşı konuşan Ahmet İnal ile Kutbettin Arzu, Seracettin Karayağız ve Yahya Akman da kabul oyu kullandı.

        20 milletvekili olan DTP'nin 3'ü yurtdışında, biri de mazaretli 4 milletvekili oylamaya gelmezken, DTP'lilerle birlikte ret cephesine ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Hakkâri Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ve CHP'li Erdem katıldı.

        Bağımsız milletvekilleri Kamer Genç, Seyyit Eyüboğlu ve Mesut Yılmaz ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da kabul oyu verdi.

        Oylamaya katılmayan milletvekilleri şöyle:

      • CHP: Osman Kaptan (Antalya), Fatih Atay (Aydın), Onur Öymen (Bursa), Ahmet Küçük (Çanakkale), Rasim Çakır (Edirne), Birgen Keleş (İstabul), Canan Arıtman (İzmir), Mevlüt Aslanoğlu (Malatya).
      • AKP: Egemen Bağış (İstanbul), Mehmet Nil Hıdır (Muğla), Ali Bayramoğlu (Rize), Sabahattin Cevheri (Şanlıurfa), Ruhi Açıkgöz (Aksaray), Abdullah Veli Seyda (Şırnak), Yaşar Yakış (Düzce).
      • DTP: Fatma Kurtulan (Van), Ayla Akat Ata (Batman), Bengi Yıldız (Batman), Pervin Buldan (Iğdır).
      • DSP: Ahmet Tan (İstanbul).
      • MHP: Mustafa Kemal Cengiz (Çanakkale).
      • MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ