Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte hayatını kaybeden kahramanlarımız VİDEO

        EKER'İN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ... VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        AFYONKARAHİSAR YASA BOĞULDU...VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        DOĞAN'IN 4 AYDIR GÖRMEDİĞİ AİLESİ YASA BOĞULDU... VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        ŞEHİT AİLELERİNİN EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ. FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ UYSAL'IN AİLESİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

        Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburuna yapılan saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.

        AA muhabirin aldığı bilgiye göre, 1998-2006 yıllarında Söke Garnizon Komutanlığında görev yapan Uzman Çavuş Mustafa Uysal 2006 yılında Hakkari'de göreve başladı.

        Uysal'ın şehit düştüğü haberi Söke Garnizon Komutanlığında görevli subaylar tarafından Atatürk Mahallesi Çığlık Sokak'ta oturan eşi Meral Uysal'a verilirken, haberi alan eş sinir krizleri geçirdi.

        Haberin duyulmasının ardından Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aykut Kara şehit uzman çavuş Mustafa Uysal'ın evine gelerek baş sağlığı diledi.

        Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın iki çocuk babası olduğu, Uysal'ın memleketi Antalya'nın Manavgat ilçesinde, toprağa verileceği öğrenildi.

        Şehidin eşi ve çocukları öğle saatlerinde askerlerin refakati ile Söke'den Manavgat'a gitmek üzere ayrıldı.

        ADIYAMANLI ER ABDURRAHMAN DOĞAN'IN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğe PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın Adıyaman Çemberlitaş köyündeki baba ocağına ateş düştü.

        27 Şubat 2007 günü askerlik eğitimi için Isparta 40'ncı Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na sevk edilen ve buradan 15 Mayıs 2007 tarihinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gönderilen Piyade Er Abdurrahman Doğan, tezkeresine 5 ay kala şehit oldu. Doğan'ın şehit haberi baba evine kor gibi düşerken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile fertleri teröre lanet yağdırdı, devletten bu olaylara bir çözüm bulmasını istedi. Amca Ahmet Doğan, evlerine ateş düştüğünü söyleyerek, "Vatan sağ olsun" diyebildi.

        1987 doğumlu olan Şehit Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesinin yarın Adıyaman Valiliği önünde yapılacak askeri tören sonrası Çemberlitaş köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

        TERHİSİNE BİR HAFTA KALMIŞTI

        Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Piyade Taburu'na Kuzey Irak'tan sınırı geçen teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan askerler arasında bulunan Yozgatlı Lokman Eker'in evinde, bütün Türkiye'de olduğu gibi acı hakim. Er Eker'in üç kardeş olduğu ve terhisine bir hafta kaldığı öğrenildi.

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki Dağlıca Köyü yakınlarında gece Kuzey Irak'tan gelen kalabalık PKK'lı grubunun Komando Taburuna saldırısı sonucu şehit düşen Yozgatlı Er Lokman Eker'in evinde acı var. Terhisine bir hafta kala şehit düşen Lokman Eker'in şehit haberi, askerler tarafından önce telefonla köy muhtarıGürsel Dalgıç'a bildirildi. Şehit haberini alan köy muhtarı göz yaşlarına boğulurken, telefon görüşmesi sırasında muhtarının yanında bulunan Şehit Lokman Eker'in amcası Fahri Eker sinir krizleri geçirdi. Daha sonra köye gelen Jandarma ekipleri olayı yakınlarına bildirdi. Şehit haberini duyan köyde ağıt sesleri biranda yükselirken, Şehidin annesi Serfinaz Eker sinir krizleri geçirdi.

        Sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edilen anne Eker'e sakinleştirici iğne yapıldı. Şehit Er Eker'in üç kardeş olduğu öğrenildi. Şehit Erin babası Ali İhsan Eker'in bir iş nedeniyle Yozgat'a gittiği ve oğlunun şehit haberini daha sonra aldığı öğrenildi.

        Öte yandan, köyden yükselen ağıtlar şehit haberini vermeye gelen komutanları gözyaşlarına boğdu. Askerler ve sağlık ekipleri şehit yakınlarının feryatları karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

        Bu arada, 12 askerin şehit haberi üzerine Yozgat'ta tüm sokak ve caddeler ile işyerleri bayraklarla donatıldı. Yüzlerce araçla sokaklarda protesto konvoyu oluşturan vatandaşlar teröre lanet etti. Konvoy, daha sonra şehitliğe giderek tüm şehitler için dua etti. Murat Ada isimli esnaf, terör örgütüne lanet ederken, gerektiğinde tekrar askere gideceklerini ifade etti. Şehit erin cenazesi yarın Buzacıoğlu köyünde defnedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ