Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Teziç'ten Gül'e 'anlamlı' hediye

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi yarın sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Teziç, ziyaretin bir ''veda ziyareti'' olduğunu ifade etti.

        Cumhurbaşkanı Gül ile vedalaşan Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı'na Anayasa Hukuku kitabını hediye etti.

        Kabulde, Cumhurbaşkanı Gül'e, son 4 yılda nelerle ilgili faaliyetler gösterildiğine ilişkin raporu ve 1997-2006 yıllarını kapsayan ''Bilim Göstergeleri Analizi'' kitabını sunduğunu belirten Teziç, bu kitabın Türk üniversitelerindeki yayınları, bunlara yapılan atıfları içerdiğini söyledi. Kendi yazdığı yeni çıkan Anayasa Hukuku'nun 12. baskısını da Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğunu belirten Teziç, bu çerçevede konuştuklarını ve görüşmenin 20 dakika sürdüğünü kaydetti.

        Bir gazetecinin, ''Rektör ataması yapılmayan iki üniversite gündeme geldi mi?'' sorusu üzerine Teziç, bu konulara girmediklerini söyledi. Teziç, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğunuz kitapları imzaladınız mı?'' sorusuna ''Evet imzaladım'' yanıtını verdi. ''Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün bundan sonrası için size bir temennisi oldu mu?'' sorusu üzerine Teziç, ''Tabii ki. Benim de kendilerine bir temennim oldu'' dedi.

        Bir gazetecinin ''Önerilerde bulunacağınızı söylemiştiniz. Bulundunuz mu?'' sorusunu Teziç, şöyle yanıtladı: ''Türk yükseköğretiminin bir devlet politikası haline getirilmesinin Türkiye için tartışılması gereken bir konu olduğunu, bununla ilgili bir görüş zemini, tartışma zemini oluşursa ilköğretimden yüksek öğretime kadar uzanan yolda Türk eğitim-öğretiminin pek çok sorununda nasıl bir çalışma yapılması gerektiği konusunda düşüncemi ilettim kendilerine. Bunun zorunluluk haline geldiğini anlattım. Onun üzerinde bir ön hazırlığın, düşünce planında yapılmasını isabetli görüyorum. Tabii kendileri nasıl uygun görür, onu bilemem. Bu temennimi dile getirdim.'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini dikkatle dinlediğini belirten Teziç, bunların hepsinin tartışılması gerektiği yönünde bir olumsuzluk göstermediğini söyledi.

        Teziç, bir başka soru üzerine de görüşmede anayasa çalışmalarının gündeme gelmediğini, sadece eğitimle ilgili konuları anlattığını ifade etti.

        Cumhurbaşkanı Gül'e ''gelecek yıllarda başarılar dilediğini'', Gül'ün de kendisine ''hayırlı bir süreç temenni ettiğini'' de belirten Teziç,kendisinden sonra atanacak YÖK Başkanı ile ilgili konuşmadıklarını söyledi. Gazetecilerin sorularının ardından Teziç, ''İyi akşamlar. Elveda'' diyerek gazetecilerle vedalaştı.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ