Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atalay: Çocuklarla ilgili yasa tatilden önce çıkacak

        Erdal ATAY / BATMAN (AHT)

        İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, 'Türkiye Buluşmaları 2' toplantılarına katılmak üzere Batman a geldi.

        Batman Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden Bakan Atalay, burada yaptığı kısa görüşmenin ardından Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurularak ölen Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un Batman'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Atalay, "Biz Anayasa Mahkemesi'ni, İnsan Hakları Mahkemesi'ne dönüştüreceğiz. Anayasa Mahkemesi parti kapatan ve özgürlükleri kısıtlayan bir mahkeme olmaktan çıkarılacaktır. Bu mahkemeyi AİHM konumuna getireceğiz" dedi.

        İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Buluşması toplantısının yapıldığı AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

        Bakan Atalay burada yaptığı konuşmada, "AK Parti hükümeti döneminde OHAL kaldırıldı, olağan hale geçildi. DGM'ler kaldırıldı. Uluslar arası hukuk kurallarını iç hukukumuza kazandırdık. TMK'de önemli değişiklikler yapıldı. Anadilde eğitimin önündeki engelleri kaldırdık. TRT Şeş'i kurduk. Çocuklara Kürtçe isimler verildi. Herkes anadilini konuşuyor. Köy isimlerini köylüler isterse değiştireceğiz. Biz İnsan odaklı bir partiyiz. İşkenceye 0 tolerans, polisi eğittik. Vatandaşa kötü muamele yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak" dedi.

        "Valiler, emniyet müdürleri, kaymakamlar ve polisler halkın hizmetkarıdır" diyen İçişleri Bakanı Atalay, "Benim vatandaşıma kimse kötü muamele edemez. Dünyanın her yerinde özgürlükler kısıtlanırken, biz özgürlükleri serbest bıraktık. Türkiye'de hiçbir şey karanlıkta kalamaz. Her şey şeffaf olacak. Gizli kapaklı şeylere izin verilmeyecek" şeklinde konuştu.

        ANAYASA MAHKEMESİ İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE DÖNÜŞECEK

        İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Referandum ve Anayasa paketi konularına da değinerek, açılımın kesintisiz devam ettiğini söyledi. Atalay, "Biz Anayasa Mahkemesi'ni, İnsan Hakları Mahkemesi'ne dönüştüreceğiz. Anayasa Mahkemesi parti kapatan ve özgürlükleri kısıtlayan bir mahkeme olmaktan çıkarılacaktır. Bu mahkemeyi AİHM konumuna getireceğiz. HSYK Türkiye'de görev yapan Hakim ve Savcıları denetleyen bir kurum. Üye sayısını artıracağız. Askeri Şura kararlarını yargıya götüreceğiz. Anayasa paketi özgürlük paketidir. Bizim en önemli görevimiz Türkiye'nin önündeki engelleri kaldırmaktır" dedi.

        "TMK MAĞDURU ÇOCUKLAR İÇİN YASA TATİLDEN ÖNCE ÇIKACAK"

        TMK mağduru çocuklarla ilgili yasa tasarısına da değinen Atalay, "18 yaşından küçük çocukların çocuk mahkemelerinde yargılanmalarını sağlayan kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Bu yıl parlamento tatile girmeden bu yasalaşacak, bunu çok önemli görüyoruz." şeklinde konuştu.

        TEKEL İŞÇİLERİNDEN ATALAY'A PROTESTO

        Batman Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti'nin Türkiye Buluşmaları Toplantısı'nın ardından salon önünde toplanan bir grup TEKEL işçisi Bakan Atalay'la görüşmek istedi. Ancak işçilerin Atalay'la görüşmesine izin verilmeyince işçiler Bakan Atalay'ı ve güvenlik güçlerinin bu tutumunu protesto ederek slogan attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ