Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başkonsolosluk önünde kuş uçurtulmuyor

        İsrail'in ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına tepki göstermek için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananların sayısı artıyor.

        Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail Başkonsolosluğunun önüne gelerek, gece saatlerinden itibaren konsolosluk önünde bekleyen gruba katılan vatandaşlar, İsrail'i protesto eden sloganlar atıyor. Grup zaman zaman okunan Kur'an-ı Kerim dinledikten sonra dua ediyor.

        Çevredeki duvarlara ''Katil İsrail elini gemilerden çek'' yazılı pankart asan protestocular, ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'' sloganı atıyor.

        Çevik kuvvet polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, trafik polisleri de protestocuların trafik akışını etkilememesi için yoğun çaba gösteriyor.

        Bu arada geceden kalan bazı yaşlı protestocuların konsolosluk binası önünde battaniyelere sarılarak uyuduğu görülüyor.

        İsrailli bisikletçiye saldırı

        İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı baskına tepki göstermek isteyen bir kişi, Trakya Bisiklet Turu'nda İsrailli bisikletçilere saldırdı.

        Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2010 sezonunda düzenleyeceği 2.2 kategorisindeki dört uluslararası yarış serisinin ilk ayağı olan Uluslararası 1. Trakya Bisiklet Turu'nun 4. etabı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başladı.

        Bisikletçiler, 83,5 kilometrelik Tekirdağ-Şarköy etabı için yola çıktıkları sırada, Tekirdağlı Avukat Hasan Fehmi Ö, İsrailli bisikletçilerin önüne geçerek Filistin bayrağı açtı ve üzerlerine yürüdü.

        Olaya müdahale eden polis ekipleri, Hasan Fehmi Ö'yü gözaltına aldı.

        Hasan Fehmi Ö. ile yanında bulunan ismi açıklanmayan arkadaşı da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

        Yarışlar ise kaldığı yerden devam etti.

        İSRAİL YAZISI SÖKÜLDÜ

        Öte yandan, yarışlar başlamadan kısa bir süre önce İsrailli bisikletçilere tahsis edilen aracın üzerinde bulunan ''İsrail'' yazılarının olası bir saldırıya karşı söküldüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ