Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte saldırıya uğrayan Türklerin isimleri

        İSRAİL'in saldırısına uğrayan yardım gemisi Mavi Marmara'ya Konya'dan katılan 2'si gazeteci 14 kişiden haber alınamıyor. İHH İnsanı Yardım Vakfı Konya üyeleri, valilik binası arkasında bulunan Kayalı Park'ta İsrail'e kınamak için protesto gösterisine hazırlanıyor. Gemiye Konya'dan katılan 13 kişinin isimleri şunlar:

        Latif Selvi (Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı- Eğitim-Birsen Konya Şube Başkanı), Mustafa Erikci (Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği Proje Yöneticisi), Şükrü Nortcu (İHH Basın Sözcüsü), Dr. Hasan Hüseyin Uysal (İHH Konya Gönüllüsü), Sami Uysal (İHH Konya Sorumlusu), Asım Sarıgüzel, Muzaffer Babür, Bayram Bayram, Mustafa Sekmen, Murat Taşkın (İHH Seydişehir Gönüllüsü), Ahmet Gücü Yetmez, Mustafa Tatlısu (Yeni Konya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Bilal Çalıkuşu (Kon TV Muhabiri ).

        İHH İnsani Yardım Vakfı Konya üyeleri de, Valilik binası arkasında bulunan Kayalı Park'ta İsrail'i kınamak için protesto gösterisini hazırlanıyor.

        Kayseri'den 10 kişi var

        İSRAİL askerlerinin müdahale ettiği, Gazze'ye yardım götüren `Mavi Marmara' adlı gemide, Kayseri'den Kayseri'den 2'si kadın 10 kişinin olduğu öğrenildi. Kanlı müdahalenin ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kayseri şubesine koşan ve gelişmeleri televizyonlardan takip eden 10 kişinin yakınları endişeli bekleyiş içinde.

        İHH'nin Gültepe Mahallesi'ndeki binasında endişeli bekleyiş sürüyor. Dernek Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Yağmur, "İsrail komandoları gemiye müdahale etti, öğrendiğimiz kadarıyla 16 şehidimiz ve birçok yaralı var. Gemilerin Hayfa Limanı'na çekildiği söyleniyor. 2'si kadın 10 arkadaşımız var. Onlardan da haber alamıyoruz. Bu tepkileri bildirmek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacağız" dedi.

        Yağmur, İsrail ve PKK terör örgütünün işbirliği yaptığını da öne sürerek, "Türk kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Saldırıları, PKK ile İsrail'in birlikte yaptığını düşünüyoruz. İskenderun'da Deniz Kuvvetleri'ne ait bir birliğe ilk kez saldırı yapılması ve son model silahların kullanılması, gemi saldırısının hemen öncesinde olması akıllarda soru işareti bırakıyor" diye sözlerini sürdürdü.

        GEMİDEKİ EŞİNDEN HABER BEKLİYOR

        İHH Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi ve Kayseri'de yerel yayın yapan Gündem gazetesinin sahibi Oğuz Memiş, gemide eşinin de bulunduğunu söyledi. Memiş, "Eşim de İHH yönetim kurulu üyesi olduğu için görevli olarak gitmişti. İyi haberlerini bekliyorum. İsrail yine yapacağını yaptı. İsrail'e karşı olan ülkelerin ne kadar haklı olduğu da görüldü. İnsani yardım filosuna bile kanlı baskın yapılması İsrail'in terör devleti olduğunun göstergesi. Çok sayıda şehidimiz olması bizi ayrıca üzüyor. Eşim Gönül'le gemiye bindikten sonra görüşemedim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

        `Mavi Marmara' gemisinde İHH Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi Ali Tokluman, İlim Yayma Cemiyeti'nden Ali Yunusoğlu, Furkan Doğan, Anadolu Gençlik Derneği'nden İlyas Yıldız, Miraç Kültür Derneği'nden Orhan Tokcan ve İHH Kayseri Şubesi'nden Gönül Memiş, Fatma Kanlıoğlu, Seyfullah Özgüven, Ahmet Kaçar ve Aydın Bekar'ın olduğu ve kendilerinden henüz haber alınamadığı ifade edildi.

        Kocaeli'den 4 kişi var

        `ROTAMIZ Filistin Yükümüz İnsani Yardım' adı altında gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru seyreden gemilere İsrail askerlerinin müdahalesine tepkiler çığ gibi büyürken, gemide Kocaeli'den 4 kişinin bulunduğu öğrenildi. 4 kişinin yakınları, endişe içerisinde onlardan gelecek haberleri bekliyor.

        İsrail askerlerinin müdahale ettiği `Mavi Marmara' gemisinde bulunan Kocaelili 4 kişiden İsmail Yeşildal'ın eşi Şeyda Yeşildağ, şu ana kadar hiç bir haber alamadığını söyledi. Şeyda Yeşildağ, "Saldıracaklarını, insanları öldüreceklerini hiç tahmin etmiyordum. Eşimden gelecek telefonu bekliyorum. Onu çok merak ediyorum. Gemiler yola çıkıncaya kadar eşimle telefonla görüşmüştüm. Bir daha kendisinden haber alamadım. 27 Mayıs akşamı gemideyken kendisiyle uzun uzun görüştüğümde çok iyi olduklarını çok mutlu olduklarını anlatıyordu. İsrail askeri botları yanaşınca gemideki havanın bozulduğunu keyiflerin kaçtığını söylemişti. Öğlen saatlerinde Gazze'ye varacaklardı. Gazze'ye kadar belki takip ederler diye düşünülüyordu. Ama saldıracaklarını insanları öldüreceklerini, gemiye el koyacaklarını hiç tahmin etmedik" diye konuştu.

        Gebze'de matbacılık yaptığı belirtilen ve aynı gemide bulunan Halim Yazıcı'nın ise olayın ardından yakınlarına telefon açarak, "Benim yanımdaki 3 kişi öldü, yaralılar vardı. Herkese ateş ediyorlardı. Bizi de İsrail'de bir limana getirdiler" dediği ve daha sonra irtibatın kesildiği belirtildi.

        Gemide ayrıca Karamürsel İlçesi'nde oturduğu belirtilen Oktay Gökçe ve İsmail Bayraklı adlı iki kişinin de olduğu öğrenildi.

        Bu arada bir grup avukat, Kocaeli Adliyesi önünde yaptıkları açıklamada İsrail'in sistemli bir şekilde Filistin halkına karşı soykırım ve devlet terörü uyguladığını belirtti. Saldırıcı alçakça ve insanlığa karşı ihanet suçu olarak da nitelendiren avukatlar adına konuşan Halit Çokan, İsrail'in şiddeti ve kan dökmeyi siyaset haline getirdiğini de öne sürdü.

        Manisa'da endişeli bekleyiş

        İSRAİL askerlerinin müdahalede bulunduğu `Mavi Marmara' adlı gemide bulunan Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Azimli Köyü'nden 5 çocuk babası 37 yaşındaki Mehmet Vural'dan haber alınamıyor.

        İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Gazze'ye yardım götürürken İsrail komandolarının baskın yaptığı `Mavi Marmara' gemisinde bulunan Azimli Köyü'nden Mehmet Vural'ın eşi 36 yaşındaki Muazem Vural endişelerini dile getirdi. En küçüğü 7, en büyüğü 17 yaşında, 5 çocuk annesi olan Muazem Vural, eşinden gelecek iyi haberleri beklediğini söylerken, "Eşim 20 Mayıs'ta gitti. Antalya'da gemide yapılan bir röportaj sırasında kendisini gördüm. Bir haber alamıyoruz. Devletin sahip çıkıp bir an öce eşimi ve yanındaki arkadaşlarını sağlıklı bir şekilde geri getirmesini istiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ