Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İkinci Ergenekon davası yarına ertelendi

        İkinci ''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Kemal Aydın, savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtladı.

        Savcı Pekgüzel, Aydın'a tutuksuz sanık Prof. Dr. Ercüment Ovalı ile yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin bazı sorular yöneltti.

        Pekgüzel'in, Ovalı ile bir görüşmesinde MOSSAD tarafından kaçırılan birinden söz ettiğini belirtmesi üzerine Aydın, MOSSAD'ın kaçırdığı adamın kendisi olduğunu iddia etti. Pekgüzel'in, ''Şikayetçi oldunuz mu?'' sorusunu ''Hayır'' diye yanıtlayan Aydın, nereye götürüldüğünü bilmediğini, ancak ülke dışına çıkarıldığını tahmin ettiğini söyledi.

        Aydın, MOSSAD'ın kendisini neden kaçırdığı yönündeki soruya da, İsrail ve emperyalizm karşıtı düşüncelerinden dolayı kaçırıldığını savundu.

        Pekgüzel, bazı telefon görüşmelerinde gizli kişilerden bahsedildiğini belirterek, bunların kim olduğunu sordu. Aydın'ın, bu kişilerin kendisine sorulmasına bir anlam veremediğini belirtmesi üzerine Pekgüzel, bu davanın derin devlet davası olduğunu söyledi.

        Aydın ise, derin devlete inanmadığını dile getirdi. Aydın'ın çapraz sorgusuna ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ