Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK, İskenderun eylemini üstlendi

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR (AHT)

        PKK, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 askerin şehit olduğu 7 askerin yaralandığı Deniz İkmal Komutanlığı'nda nöbet değişimine giden askeri araca yapılan saldırıyı üstlendi. Örgüt, PKK'lıların nöbet kulübesine 3 metre yaklaşarak nöbet değişimi sırasında Reo tipi askeri aracı ve kulübeyi hedef aldığını öne sürdü.

        Örgüte yakınlığıyla bilinen Fıratnews adlı internet sitesindeki habere göre İskenderun'da 31 Mayıs'ta Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan saldırıyı PKK'nın sözde silahlı kanadı HPG üstlendi. Haberde, hain saldırının sözde Amanos eyaletine bağlı "Şehit Karker Eylem Timi" tarafından yapıldığı, eylemden sonra azılı teröristlerin üslerine döndüğü bilgisi yer alıyor.

        Teröristlerin birliğin tel örgülerini geçerek nöbet kulübesine 3 metre kadar yakınlaştığını öne sürülen haberde saldırı için nöbet değişimi beklendiği kaydedildi. Teröristlerin nöbet değişimi sırasında nöbet değişim için kullanılan Reo tipi askeri aracı ve nöbet kulübesini hedef aldığı ve B7 roketatarla saldırdıkları bildirildi.

        TEHDİT

        Haberde saldırının, terör olaylarının sınırları ve hedeflerinin genişleyeceği sinyallerini taşıdığı tehdidi de yeraldı. HPG, PKK'ya karşı yürütülen askeri operasyonları Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri'nin yürütüldüğünü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ağır bir eyleme maruz kalmasının kamuoyunu şaşırttığını iddia etti.

        İnternet sitesindeki haberde saldırı "orta yoğunluk savaş" olarak nitelenirken; Mayıs ayı içerisinde İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın, "1 Haziran itibariyle çekilmem durumunda orta şiddetli savaş yaşanacak" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ