Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mavi Marmara'dan bir iyi iki kara haber geldi

        Pınar TARCAN-Özden ATİK-Erol ŞENNUR / AHT

        İsrail'in Mavi Marmara gemisinde ölen Türk vatandaşları olarak açıkladığı listede yer alan Ali Ekber Yaradılmış'ın ölmediği açıklandı. Gazze'ye düzenlenen yardım seferini organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yavuz Dede, vakfın İstanbul Fatih'teki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Yaradılmış'ın hayatta olduğunu duyurdu.

        İsrail'de bulunanlara dünden itibaren ailelerini arama imkanı verildiğini ifade eden Yavuz Dede, "Ailelerini arayan arkadaşlar olmuştur, daha aramamış insanlar da vardır. Bugün mutlu bir haber de aldık. Ali Ekber Yaradılmış'dan haber aldık. Babası ile konuştuğunu ve sağ olduğunu bize söyledi. Bu arkadaşımızla ilgili arkadaşlarımız taziye çadırı bile kurmuşlardı" dedi.

        Birçok konuyu, kesin olmadığı için aileleri üzmemek adına paylaşmadıklarını kaydeden Yavuz Dede, "Doğru düzgün bir liste gelmedi. Ne şehit, ne de yaralıları, ne de tutuklananlarla ilgili. Farklılıklar var. Ölenler tutuklu, tutuklular, ölenler içine yazılmış. Bazı kayıp arkadaşlar olduğundan endişe ediyoruz. Uçakların bu kadar gecikmesini de kayıpların ötülmeye çalışılması gibi algılıyoruz. Bu endişemizi de gerekli yere ilettik. Böyle bir şey olduğu takdirde artık İsrail'in bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödemesi düşünüyoruz" diye konuştu.

        Avrupa şampiyonu tekvandocu da öldü

        Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye giden Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu'nun da İsrail askerlerinin saldırısı sırasında öldüğü ortaya çıktı. Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen Topçuoğlu, "Bugün Gazze'ye yeni bir yardım gidecek olursa en önde ben gitmek istiyorum" dedi.

        Başak Apartmanı önü, Türk ve Filistin bayraklarıyla donatıldı. Ayrıca Açılan taziye çadırının önünde kurulan masada ise taziye defteri de açıldı. Gemide bulunan Cihangir ve Fatma Pakdil'in kızları Şeyma Şahin, babasına telefonda hatırlarını sorduktan sonra "Çiğdem ablan, annen ve biz iyiyiz ama Çetin amcan gemide şehit oldu" dediğini söyledi.

        Topçuoğlu'nun oturduğu apartmanın önü Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılırken birde taziye defteri açıldı. Topçuoğlu ailesinin tek çocuğu olan 26 yaşındaki Aytek Topçuoğlu da babasının İsrail'in saldırısında ''şehit" olduğunu' söyledi.

        Açıklamaya geldi, eşinin ölüm haberini aldı.

        Bir ölüm haberi de İstanbul Adliyesi önünde alındı. Mazlumder İstanbul Şubesi üyeleriyle, yardım gemilerine saldırılması nedeniyle İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmaya gelen Derya Kılıçlar, saldırıda yaralanan eşi Cevdet Kılıçlar'ın ölüm haberini aldı. Açıklama sırasında eşinin öldüğünü telefonda öğrenen Derya Kılıçlar gözyaşlarına boğuldu. Derya Kılıçlar ile kızı Gülhan Kılıçlar, Mazlumder üyeleri tarafından taksiye bindirilerek evlerine gönderildi.

        İsrail 4 isim açıklamıştı

        İsrail, dün (salı) Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği listede, ölen 9 kişiden 4'ünün Türk vatandaşı olduğu bildirilmiş ve şu isimler verilmişti.

        İbrahim Bilgen (Siirt), Ali Haydar Bengi (Konya), Ali Ekber Yaratılmış (İskenderun), Muharrem Koçak. Ancak daha sonra Muharrem Koçak'ın ismi Muharrem Kavakçıoğlu olarak düzeltilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ