Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Terör eylemlerinde zamanlamaya dikkat!"

        Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine şunları söyledi:

        "Dış politika açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık. Haftasonu Trabzon'da Akyazı'da TOKİ eliyle bir stadın inşaatına başlayacağımızın müjdesini verdik. Pazar günü Rize'de açılış coşkusu devam etti.

        "BİZ ÇALIŞIRKEN BİRİLERİ BOŞ DURMADI"

        Türk insanı hizmet edeni şükran duyguları ile ayırdığı gibi laf üretenle iş üretini de ayırıyor. Biz 7.5 yıldır çalışırken birileri boş durmadı. İllegal yapılanmalarla üzerimize geldi. Zaman oldu hukuku zorladılar, zaman oldu iftira attılar. Hükümete zarar vermek için ülkeye zarar vermekten çekinmediler. Taviz vermedik, alttan almadık, dik durduk. Bunlarla başarılı bir şekilde mücadele etmemiz milletimizle kurduğumuz gönül bağı sayesinde oldu.

        Aziz milletimize hayal kırıklığı yaşatmamak bizim için büyük sorumluluk. Siyasetin ağdalı diline başvurmadan, başkalarının yaptığı gibi yalana, karalamalara düşmeden eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.

        "HAK ETMEYENE LAF SÖYLEMEK İSRAFTIR"

        Büyüklerimiz laftan anlamayana sükut etmek gerek derler. İnsanlar donanımlarıyla koltuklara değer katarlar. Hak etmeyene laf söylemek bile israf olur. Polemiklere girseydik bu hizmetleri üretemezdik.

        Biz susacağız eserlerimiz konuşacak. Sadece eserlerimiz değil gelecek tasavvurumuzla konuşacağız.

        "TERÖRDEN NEMALANANLAR BU CİNAYETLERE ORTAKTIR"

        Bir süredir terör örgütü kanlı saldırılarına hız verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör eylemleriyle cana kastetmek büyük bir vahşettir. Oradan nemalanarak siyaset yapmak barışı getirmeyecek. Terör örgütü ile direkt veya endirekt irtibatı olanlar barışı getiremez. Millet sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyor. Demokratik mücadele verecekseniz bunu demokrasinin kuralları ile verin. Bölücü terör örgütünün desteğiyle bir yere gelmek istiyorsanız millet buna fırsat vermeyecek. Terörden nemalanmak isteyenler bu cinayetlere ortaktır. Onlara destek verenler de ortaktır. Terör örgütü yatırımın önünde engel oldu. Yatırım yapmak isteyip de yatırım yapamayan girişimciler varsa bunun sebebi terör örgütü ve destekçileridir.

        "ZAMANLAMAYA DİKKAT"

        Şu anda Güneydoğu'da öyle belediyeler var ki; TOKİ'ye 'burada yatırım yapmayın, biz size yardımcı olamayız' diyorlar. Bu çatının yerel yönetiminde siyaset yapan temsilcisi olacaksın hem de fakire, fukaraya ev yapacak olanlara destek vermeyiz diyeceksiniz. Terörü tüm boyutlarıyla ele aldık. Teröre rağmen demokrasi, hukuk diyoruz. Terör örgütü hakların gelişmesinden rahatsız oldu. Anayasa değişikliğinden rahatsız oldular. Son saldırılar örgütün gerçek niyetini gözler önüne sermeye başladı.

        Tüm vatandaşlarımın zamanlamaya dikkat etmesini istiyorum. Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımız zamanlamaya dikkat etsin, neden şimdi diye sorsun. Ne zaman ekonomi atılıma geçtiyse, hükümet hak ve özgürlük adımları attıysa saldırılar arttı.

        "TARİHİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDEYİZ"

        Sadece olağanüstü hal kalksın yeter diyenler vardı. Bu iktidar kaldırdı. TRT 6'da anadilde yayınlar başladı, anadil kursları açıldı mı? Cezaevlerinde anadilinde görüşme imkânı bulundu. Devlet hiçbir dönemde görülmeyen yatırımları bu dönemde yaptı. Ta dağ köylerine varıncaya kadar. Hâlâ da devam ediyor. Bütün bunlara rağmen bölgeye devlet elini uzatmadı denemez.

        Dış politikada Türkiye tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Tam böyle bir zamanda terör örgütü atılımları engellemeye çalışıyor. Terör örgütü kirli oyunların parçasıdır. Cinayet işleyen insanın insanlığa söyleyecek sözü yoktur. Milletim buna prim vermedi, vermeyecek. Doğu ve Güneydoğu'nun ihmal edilmesinin sebebi yanlış politikalar olduğu gibi terör örgütünün kendisidir. Bütün bu engellemelere rağmen yatırım götürdük.

        "SİLAH BARONLARI ÇÖZÜME DİRENİYOR"

        Bizi yolumuzdan alıkoymak için kanlı eylemlerine hız veriyorlar. Kürt kardeşlerimin terör örgütünün hedefinin taşeronluk olduğunu görerek tepki koymasını bekliyorum. Biz çözüm için irade gösteriyoruz, milletim çözüme direnenleri görsün ve değerlendirmesini yapsın. Silah baronları çözüme direniyor. Şehit cenazeleri üzerinden rant peşinde koşanlar çözüme direniyor.

        Türkiye her engeli aşacaktır. Bu kısır döngüyü bozacağız. Türkiye milletin rotasındadır. Milletimden yaşananlara karşı uyanık olmasını istiyorum. Milli birlik projesine kimler karşı çıkıyor görsünler. CHP, MHP, BDP, terör örgütü, İmralı karşı çıkıyor. Karşıda AK Parti. Müzakerelerde yaşadık. Gelen talimatlar ortada. Anamuhalafet lideri talimat verdi, oy kullanmayacaksın dedi. Kimse oy kullanamadı. Aynı şekilde BDP oy kullanmadı. Bu işbirliğinin ne anlama geldiğini vatandaşlarımız görecek ve kararını verecektir.

        "AK PARTİ GİTMEDEN İSRAİL'LE İLİŞKİLER DÜZELMEZ DİYORLAR"

        Seçime bir yıl kaldı, Türkiye ekonomisi büyüyor. Seçim gündeme geldiğinde musluklar açılır, göstergeler bozulurdu, yatırımlar kaçardı. Şimdi güven daha da artıyor. Daha iyi günleri göreceğiz.

        Uluslararası basında kara propaganda yürütülmeye başlandı. Ağır ifadeler kullanacağım yakışmıyor. Türkiye AK Parti iktidarından kurtulmadan İsrail'le ilişkiler düzelmez diyorlar. Türkiye bizim iktidarımızda nereden nereye geldi, bunu konuşursunuz. AB Komiseri'nin yaptığı tespitlere bak bunların söylediklerine bak. Ne kadar geriden geliyor.

        "OBAMA'YA TELEFONDA DA SÖYLEDİM"

        Türkiye BM'de hayır oyu verdi. İmzamızın arkasında durduk. Obama'nın bize ve Lula'ya gönderdiği mektuba göre İran'la anlaşma imzaladık. Obama'ya telefonda da anlattım. İran imzasına uymazsa biz de onu yalnızlığa iteriz. Irak'ta söyledik, olmadı. Bir Saddam yok edilsin diye değer miydi? Yüzbinlerce insan öldü, medeniyet çöktü. Ben bunları demokrasi anlayışıma sığdıramam. Halkın iradesine saygı duyulsun dünyanın her yerinde. Yeri geldiğinde otoriter, totaliter rejimlerle birarada olacaksınız, yeri gelince demokrasi diyeceksiniz.

        Tahran anlaşmasını imzaladık diye eksen kaydı, sevsinler sizi. Sizin ekseniniz kaydı, bizim eksenimiz yerinde. Su yatağını buldu. Türkiye'ye karşı İsrail destekli uluslararası basında kara propagandaya karşı savunma durumunda olmayacağız. Biz doğruyu yaptık. Hakkı söylediğimiz için de kimseye hesap vermek durumunda değiliz. İsrail destekli kara propaganda Türkiye içindeki malum basında hâlâ devam ediyor. Manşetlerin altında yatan manayı biliyoruz. Bu basının Gazze'de kimi desteklediğini biliyoruz. 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı beş kurşunla katleden zihniyeti tanımlayamazsınız. Bunu ancak terör örgütü yapar. Raporlar çıkacak göreceğiz.

        "MİYOPLAR GÖREMİYOR"

        Sana karşı savaş açan birisine mi yaptın. Bu harekatı dünyaya neyle izah edeceksiniz. Gazze'ye götürülen insani yardım. Bana getirin ben götüreyim diyorsun. Ekmek bıçaklarını dünyaya gösteriyorlar. Sizin silahlarınız, hücum botlarınızı kim dünyaya gösterecek? Biz medyadan başka bir tavır beklerdik. Söz konusu olan Türkiye'nin çıkarları. AB'nin en etkili isimleri Türk dış politikasında eksen kayması olmadığını, AB'nin ekseninin sorgulanması gerektiğini söylüyorlar. Türkiye'ye karşı çifte standartlı tavır konuşuluyor. Uzaklardan Türkiye'nin ne yapmaya çalıştığı görülürken bizim miyoplarımız göremiyor. Türkiye'nin ekseni kaymıyor aksine genişliyor. Vizyonundan koparılan Türk dış politikası gerçek eksenine dönüyor. Türk dış politikası AK Parti'ye kadar tek ayak üzerinde geldi, şimdi iki ayağıyla yere sağlam basıyor.

        Türkiye'nin Gazze'de ne işi var diyorlar. Diğerlerinin burada ne işleri var bunu sorsana. Artık kendi sınırları içinde yaşayan ülkeler dönemi geçti. Dünya artık büyük bir köy. Türkiye sıradan bir ülke değil. Köşeyazarlarının saptırmasına gelmeyelim. Türkiye kasaba devleti değil, gündem belirleyen ülkedir. İyi niyetli veya kötü niyetli bu kara kampanyalara destek verenler ülkemizin milli çıkarlarına karşı çıkıyorlar.

        "KÖPEĞİNE ARAP İSMİ TAKANLAR OLDU"

        ABD, sadece kağıt üzerinde model ortağı veya stratejik müttefik değildir. ABD'nin ve Türkiye'nin vizyonu birçok yerde örtüşüyor. Ortadoğu ile yoğun ilişkilerimiz yeni başlamadı.

        Arap ülkeleri ile ne zaman yakınlaşsak, o manşetlerle ırkçılık yapılıyor. Arap turistlere karşı ırkçılık yapıldı. Köpeğine Arap ismini takanlar oldu.

        Bizim eksenimiz barış, hukuk eksenidir. Bu eksenler tarih boyunca değişmedi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ