Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Teröre destek verenleri lanetleyeceğiz"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir zaman ve hiçbir ortamda teröre destek vermeyeceğiz, teröre destek verenleri lanetleyeceğiz. Teröre karşı mücadelemizi sonuna kadar yapacağız'' dedi.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iki günlük program için geldiği Antalya'da, havalimanında, partisinin Antalya milletvekilleri ve belediye başkanlarınca karşılandı.

        Havalimanından ayrılırken Kılıçdaroğlu'nu görmek isteyen partililer, zaman zaman izdihama neden oldu. Partililer Kemal Kılıçdaroğlu'nu, ''Birleşe birleşe kazanacağız'', ''Başbakan Kemal'', ''Devrimci Kemal'' sloganlarıyla karşıladı.

        Kendilerine ''Gandi Gönüllüleri'' adını veren bir grup partili de üzerinde, ''Türkiye'nin Gandi'si, siyasetin beyefendisi, dünyanın incisi Antalyamıza hoşgeldiniz'' yazılı pankart taşıdı.

        Parti otobüsüne binerek vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Antalya'nın Serik ilçesine geçti. Çınaraltı meydanında otobüsün üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi, içinde bulunduğu karanlık noktadan aydınlığa çıkarmak için adım adım gezdiklerini söyledi.

        Kılıçdaroğlu, meydanı dolduran kalabalığa, ''Siz parlamentoda naylon faturacı milletvekili istiyor musunuz? Kul hakkı yiyen, ihaleye fesat karıştıran milletvekili ister misiniz? Siz parlamentoda kalpazan ister misiniz?'' diye sordu.

        Vatandaşların ''Hayır'' yanıtı üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, ''O zaman sizlere bir görev düşüyor. Biz yollara düştük. Hep beraber yürüyeceğiz. Rantın değil, halkın iktidarını kurmak için'' dedi.

        TERÖR OLAYLARI

        Serik'in, Antalya'nın en çok şehit veren ilçesi olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        ''Şehitler bizim onurumuzdur, yüreğimizdir. Şehitlerin sayesinde bu topraklar yeşilleniyor, insanlarımız yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyor. Şehitlerimizi de her zaman ve her ortamda saygıyla anacağız, 'milletimizin başı sağ olsun' diyeceğiz ve terörü her yerde, her ortamda lanetleyeceğiz. Daha bir hafta bile olmadı, İstanbul'da 17 yaşındaki Busemizi, Elazığ'da 70 yaşındaki Şerifemizi, Şerife Teyzemizi kaybettik. Hiçbir zaman ve hiçbir ortamda teröre destek vermeyeceğiz. Teröre destek verenleri lanetleyeceğiz. Teröre karşı mücadelemizi sonuna kadar yapacağız.''

        'MÜHÜR TEMİZ SİYASETE''

        Konuşması sık sık ''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, bunun üzerine, ''Başbakanlık için yetki bende değil sizde. Sandık gelecek önünüze ve seçim sırasında oy kullanırken, Süleyman sizsiniz, mühür de sizin elinizde olacak. O mührü temiz siyaset için kullanmaktan yana var mısınız?'' dedi.

        ''HELVAYI YAPACAK YİĞİT EKSİK''

        ''Çiftçi ile Recep Bey'in arası iyi değil'' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın çiftçiyi üretemez hale getirdiğini savundu.Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Recep Bey çiftçiden hoşlanmıyor. Serik'teki çiftçi kardeşlerime sesleniyorum: Seçimlerde o, çiftçiye, 'Ananı da al git' demişti. O zaman biz seçimlerde anamızı alacağız, babamızı alacağız, kardeşimizi alacağız, amcamızı, komşumuzu alacağız, sandığa gideceğiz, çiftçiden hoşlanmayan Recep Bey'i ve onun düşüncesini sandığa gömeceğiz.''

        İktidarı çiftçiye şikayet eden Kılıçdaroğlu, geçen sene tarım ürünleri ithalatına 10 milyar dolar ödendiğini söyledi. Bu parayla Türk çiftçisinin üretim yaparak Orta Doğu'yu bile besleyebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, gübre ve mazot desteklerinin de düşürüldüğünü söyledi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, tarım üretimi için çiftçisi ve toprağı olduğunu vurgulayarak, ''Neyimiz eksik? Helvayı yapacak yiğit eksik'' diye konuştu.

        HER KESİMDEN OY İSTEDİ

        CHP'ye daha önce oy veren, vermeyen ya da başka partileri destekleyen vatandaşlardan da oy isteyen Kılıçdaroğlu, ''Ama artık ayrılık gayrılık zamanı değil. Beraber olacağız, yürekli olacağız, bir olacağız, diri olacağız, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.

        İnançlar üzerinden siyaset yapmayacaklarını, halktan yana olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        ''Asla ve asla inançlar üzerinden siyasete kapı açmayacağız. Her inanca saygı göstereceğiz. Her inancın başımızın üstünde yeri vardır ama biz insanı insan olarak görüyoruz. İnsanın değerini biliyoruz. İnsanın sorunlarını, açmazlarını biliyoruz. Bizim için insan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve siyaset de o insanın ekonomide, sosyal hayatta, kültürel hayatta karşılaştığı sorunlarını çözmektir. Rantın iktidarını değil, halkın iktidarını bu yüzden istiyoruz. Bunun için diyoruz, 'bölünmeyin, ayrışmayın'. Türkiye'de herkesin karnının doyduğu, yatağa aç çocuğun girmediği, sosyal devletin olduğu bir ülke kurmak istiyoruz, sizin desteğinizle, sizlerle beraber. Yani bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız.''

        Kılıçdaroğlu, ''Pehlivanlar kenti'' olarak nitelendirdiği Serik'ten, miting yapacağı Alanya'ya hareket etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ