Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Biz 'temiz siyaset' diyoruz"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz 'temiz siyaset' diyoruz ama öbür taraftan dut yemiş bülbül gibi hiçbir ses gelmiyor. Neden? Çünkü temiz değiller ki temiz siyasetten bahsetsinler'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivaline katıldı. Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle beraber parti otobüsüyle Ayaş'a gelen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinden festival alanına Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın kullandığı üstü açık ciple geldi. Kılıçdaroğlu'nun protokolde kendisi için ayrılan yere geçişi sırasında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ayaş'ın tarihi, doğası, el sanatları ve yöresel ürünleriyle bir çok zenginliğe sahip olduğunu ve bir dünya markası olmayı hak ettiğini söyledi. Ayaş'ın tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğunu ve o tarihi yeniden ayağa kaldıran bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ilçeye hizmet eden herkesi kutladı.

        Türkiye'de toplumun tüm kesimlerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Çiftçi, köylü, sanayici, memur, emekli bu düzenden memnun değil. Alın terinin karşılığını alamıyor. Bu düzenden kim memnun? Recep Bey memnun. O yüzden bu düzeni değiştireceğiz, halktan yana bir düzen kuracağız. Alın teri döken, her yerde ve her zaman kazanmalı. Havadan para kazananlar üzülmeli'' diye konuştu.

        Halktan yana bir düzen kurmanın yolunun ''temiz siyaset''ten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, meydandakilere ''Parlamentoda naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı, kalpazan ister misiniz?'' diye sordu. Meydandakilerin ''İstemiyoruz'' yanıtı vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''O zaman 'temiz siyaseti getireceğini' söyleyen halktan yana politikalar üreten CHP'ye ihtiyaç var demektir'' dedi.

        Kul hakkı yiyenden hesap sormanın boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP'nin ''sadaka devleti değil sosyal devleti yeniden inşa edeceğini'' kaydetti.

        Kılıçdaroğlu, ''Bizim güzel bir atasözümüz vardır, 'balık baştan kokar' derler. Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve kokuyu yok etmek lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor, işte o zaman yapacağız. En büyük güç halktır. Biz halkla beraber yürüyeceğiz'' diye konuştu.

        ''HALKIN İKTİDARI KURULACAK''

        Ülkede kardeşliği ve dostluğu egemen kılmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her türlü zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Güneşimiz, toprağımız, suyumuz, yedi bölgemiz, dört iklimimiz, güzel insanlarımız var ama helvayı yapacak adam yok. Bu ülkede helvayı yapacak adamı seçmek sizin elinizde. Sandığa gideceğiz. Mühür sizin elinizde. O mührü adaletten yana kullanmaya, yetim hakkı yiyenden hesap sormaya var mısınız? Varsanız o zaman hiç endişe etmeyin. Halkın iktidarı kurulacak, Recep Bey'in kimyası bozulacak. Kimyasının bozulmasıyla da kalmayacak, onların düzenini de değiştireceğiz. Halktan yana bir düzen kuracağız. Recep'i halkın oylarıyla yolcu edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim. Biz 'temiz siyaset' diyoruz ama öbür taraftan dut yemiş bülbül gibi hiçbir ses gelmiyor. Neden? Çünkü temiz değiller ki temiz siyasetten bahsetsinler.''

        Siyasetin ''zenginleşme aracı'' değil ''halka hizmet etme sanatı'' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için herkese görev düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Hepimiz çalışacağız, haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz. Üreteceğiz, istihdam yaratacağız ve hakça bölüşeceğiz'' dedi.

        Konuşmasının bir bölümünde boynuna Ayaşspor atkısı takan Kılıçdaroğlu, protokolde otururken kendisine ikram edilen dutlardan yedi. Konuşmasının ardından seymenlerin gösterisini izleyen Kılıçdaroğlu, festival alanındaki stantları da gezdi. Bu arada sıcak hava ve izdiham nedeniyle fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Ayaş Belediye Tesislerinde öğle yemeği yedi.

        Kılıçdaroğlu'nun Ayaş'a gelişi sırasında, ilçe girişinde bir grup süt üreticisi parti otobüsünün yolunu kesti. Kılıçdaroğlu'na taleplerini anlatan üreticiler, kendilerinden istenen tüm raporların olmasına rağmen satış yapmalarına izin verilmediğini ve mağdur olduklarını ifade ettiler. Taleplerinin takipçisi olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, kesin çözüm için halkın iktidarının gerektiğini söyledi.

        Bu arada, Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivaline, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ