Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "AK Parti başarılı olmasın da gerekirse ülke batsın..."

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ''AK Parti başarılı olmasın da gerekirse ülke batsın' diyen bir anlayışın olduğunu söyledi.

        Hotar, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, AK Parti MKYK Üyesi Mazhar Bağlı ile birlikte Karşıyaka'daki Ege Ağrı Dernekler Federasyonunu ziyaret etti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Federasyon Başkanı Hasan Karabağ, hükümetin demokratik açılım çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

        Burada ''Demokratik Açılım'' çalışmalarını anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, hedefin 73 milyon nüfusun sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

        ''Demokratik açılım, ülkemizin ele aldığı en kapsamlı en geniş ve en çok kararlılıkla götürülmesi gereken bir süreçtir. Biz bu projenin adını 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' koyduk. Bu bir süreç. Hedef ülkemizdeki 73 milyon nüfusun, sorunlarına çözüm üretmek; etnik kökeni, inancı, dini, dili, cinsi ne olursa olsun daha demokratik bir ülkede, daha birbirine saygılı olduğu bir ülkede yaşamasını sağlamak. Biz yola çıkarken, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgemizden bize (OHAL'i kaldırın yeter) deniyordu. Bu kaldırıldı. Bununla da yetinmedik, daha da ötesine geçtik. Belli bölgelerde korsan yayın yapan, halkı kötü yönlendiren televizyon kanalları vardı. Devletin doğru bilgilerle halkı bilgilendirmesi için TRT 6'yı açtık. Cezaevinde hükümlüler babasıyla, anadiliyle konuşamıyordu. Bunun olmasını sağladık.''

        'Yaradılanı Yaradandan Ötürü Sevme' felsefesiyle hiç kimseyi diğerinden ayırmadan devletin çözebileceği tüm meseleleri çözmeyi amaçladıklarını, Demokratik Açılım politikalarının da bu amaçla geliştirildiğini kaydeden Hotar, ''Bunun dışında anlatılanlar ve yakıştırılanlar bu süreci baltalamaya yöneliktir. 'AK Parti başarılı olmasın da, gerekirse ülke batsın' diyen bir anlayış var'' dedi.

        ''İZMİR'DE HAKKETTİĞİMİZ GİBİ YAŞAMIYORUZ''

        İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin İzmir'i ''büyük bir köy'' haline getirdiğini ancak yeterli tepkinin gösterilmediğini söyleyen Hotar, bir dernek üyesinin ''Hükümet ambargo uyguluyor'' şeklindeki bir sözü üzerine, ''Otobüs şoförleri terör estiriyor. Ambargoyla ne ilgisi var. Yerel yöneticiler yapamadıklarını, başarısız oldukları konuları hükümete yüklemeye çalışıp kolaycılığa kaçıyorlar. Görüyorum ki bunda da başarılı oluyorlar. Herkesin görev tanımı bellidir. Onların görevini ben yapamam, bizim görevimizi onlar yapamaz. İzmir'de hakkettiğimiz gibi yaşamıyoruz. Kamuoyu ile belediye yönetiminin silkelenmesi gerekir. Körfez yine kokmaya başladı'' dedi.

        AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan ise Ağrı'da belediyenin önemli çalışmalar yaptığını kaydederek, ''Biz yalnızca Ağrı'nın değil her yerin güzel olmasını istiyoruz'' dedi. Kotan, bir mitingde Kürtçe konuştuğu için hakkında soruşturma başlatıldığını ve fezlekenin halen Mecliste olduğunu kaydederek, ''Musa Anter, Kürtçe 'ıslık' çaldı diye gözaltına alınmış. Bugün geldiğimiz nokta bellidir'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ