Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'ye yeni katılımlar

        Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde, aralarında DSP'li 3 Eski İlçe Başkanı, DSP Belde Başkanı ve 2 Belediye Meclisi üyesinin de bulunduğu çeşitli partilere mensup toplam 50 kişi CHP'ye katıldı. Yeni üyeler, düzenlenen törende rozetlerini taktı.

        Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene CHP Manisa Eski Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici, CHP'nin İlçe ve Belde Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve partililer katıldı.

        Program, Eski Başbakanlardan DSP'nin merhum lideri Bülent Ecevit'in hayatını ve siyasi yaşamını konu alan belgeselin gösterimi ile başladı. Yaklaşık 1 saat süren belgeselde, Bülent Ecevit'in siyasete başlamasından ölümüne kadar geçen zamandan kesitler sunuldu.

        İlçe Başkanı Muharrem Ekici, törende yaptığı konuşmada, CHP'nin emin ve düzgün politikalarla yükselişe geçtiğini, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinin de CHP'yi sıçrattığını ve yeni umutlar doğurduğunu ifade ederek, yeni politikalar, yeni yönetim kadrosu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin çıkış ivmesinin hızlandığını kaydetti.

        Ekici, ''Ülkemizde artık bir CHP iktidarı olacaktır. İktidarın ve yandaş medyanın saldırganlaşması ve sertleşmesi de bu gerçeği hissettiklerinden kaynaklanmaktadır. Adım adım değil, dalga dalga geliyoruz. Denizlerin aşkına dalga dalga geliyoruz. Halkın iktidarı için haramilerin saltanatına son vermek için halk için geliyoruz'' dedi.

        Partiye yeni katılan üyelerin rozetlerini CHP Manisa Eski Milletvekili Hasan Ören ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan taktı.

        Törende, DSP'den istifa edip CHP'ye katılan partililer adına bir konuşma yapan DSP Saruhanlı Eski İlçe Başkanlarından Cihan Önder Sevgi, Kemal Kılıçdaroğlu'nın Genel Başkanlığı'ndaki CHP'nin son zamanlarda iyi bir rüzgar yakaladığını, DSP'lilerin de Kemal Kılıçdaroğlu'nu günümüzün Bülent Ecevit'i olarak gördüklerini belirterek, bundan böyle CHP'ye destek vereceklerini ifade etti.

        CHP'ye katılanlar arasında, DSP Saruhanlı Eski İlçe Başkanlarından Cihan Önder Sevgi, İsmail Cantürü, Muhammed Demir, DP Alibeyli Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Kiraz ve Mehmet Ertürk, DP Paşaköy Belediye Meclisi Üyesi Abdurrahman Konukseven, MHP Mütevelli Belediye Meclisi Üyesi Hıdır Rizvanoğlu, TDH Üyeleri Fatma Sezon ve Murat Gök ile 40 kişi daha yer alıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ