Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Görevden alınan Van Emniyet Müdürü konuştu

        İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze atanan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, ''Yanlış bir şey yapmadım, ama şu anda böyle bir durumdayız'' dedi.

        Mert için Van Valiliği tarafından 2 Nisan Polisevinde düzenlenen yemekte konuşan Vali Münir Karaloğlu, Mert'in 29 Haziran 2009'da kendisiyle aynı gün göreve başladığını, görev süresince devlet ve millet kaynaşması adına iyi çalışmalar yaptığı söyledi.

        Mert'in, Vanlının gönlünde her zaman yerinin olacağını ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

        ''Biz emniyet müdürümüzden memnunduk. Van halkı da memnundu. Ama hepimiz devlet memuruyuz. Hepimiz bir kararname ile gelir, diğeri ile gideriz. Bunun süresini de atamadan yetkili irade belirler. Emniyet Müdürümüzün gitmesine vesile olan olay, hepimizin başına gelebilir. Hepinizin başına gelmiştir, gelecektir. Görev yapan, çalışan herkesin de başına gelebilir. Bu bir talihsizliktir. Biz hiçbir zaman o konuda da Sayın Müdürümüzün ciddi bir hatası olduğuna da inanmıyoruz. Ama öyle takdir edildi. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki dönemde kendisine farklı görevler tevdi edilecektir. ''

        "VİCDANEN GÖREVİMİ YAPTIM"

        Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Mert, şöyle konuştu:

        ''Van'da kısa bir süre görev yaptık. Daha önce dört yıl görev yapmıştım. Böyle bir gelişme oldu. Şu anda başka bir birimde görevlendirilmek üzere merkeze alındım. Buradan, vicdanen görevimi yapmış olarak ayrılıyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Ama şu anda böyle bir durumdayız. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum.''

        Konuşmalar sonrası Vali Karaloğlu, hizmetlerinden dolayı Emniyet Müdürü Mert'e plaket ve hediye verdi.

        Yemeğe, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan ve İkram Dinçer'in yanı sıra vali yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ