Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası GALERİ

        HAKAN FİRİK / BURHANİYE (AHT)

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da havuzlu villası var" iddialarına konu olan Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki 19 dubleks villadan oluşan İpekkum adlı yapı kooperatifinde bulunan havuzun ortak kullanıma açık olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun kooperatife 3 yıl önce 40 bin TL peşinatla üye olduğu, 61 bin TL banka kredisi kullanan CHP liderinin yazlığının da kredi karşılığında bankaya ipotekli olduğu öğrenildi.

        Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı Pelitköy Beldesi'nin İçmeler Mevkii sahil kısmında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 konutlu İpekkum Yapı Kooperatifi'ndeki villası, kooperatifin tam ortasında yer alıyor. Önünde sığınak bulunan villa, ortak kullanıma ait olan 6 metre eninde 18 metre uzunluğunda yüzme havuzunu ve denizi direkt gören bir konumda bulunuyor.

        2 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

        Müteahhitliğini 22. dönem CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler ile CHP Burhaniye eski İlçe Başkanı Ergun İnce'nin üstlendiği kooperatifteki villaların değerinin 150 ila 200 bin TL arasında olduğu bildirildi. İki katlı olarak inşa edilen 110 metrekarelik villada alt katta salon, açık mutfak, bir tuvalet yer alırken üst katta ise 3 oda ve bir banyo bulunuyor. Konutların 2 ay içerisinde tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

        "BAŞBAKAN VE GÖKÇEK'İ DE EV SAHİBİ YAPABİLİRİZ"

        İpekkum Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Kemal Deveciler kooperatifi 2007 yılında kurduklarını belirterek, "Burası sıradan bir yazlık ev. Havuz da tüm ortakların kullanımına açık. Başbakan ve Melih Gökçek mütevazı bir yazlık üzerinden politika yapıp, kendi ayıplarını kapatmak istiyor. Eğer burayı çok beğenmişlerse, ortaklığını devretmek isteyen üyelerimiz var. Onların bugüne kadar ödemiş olduklarını 170 bin lirayı ödemeleri halinde, onları da ev sahibi yapabiliriz" diye konuştu. Deveciler, "Kılıçdaroğlu 3 yıl önce 40 bin TL peşinat ödeyerek ortak oldu. O dönemde bankadan 61 bin lira da kredi aldı. Şu anda ayda bin 250 TL ödüyor" dedi. İnşaatta normal piyasa malzemesi kullanıldığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da özel bir isteği olmadığını söyleyen Deveciler, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ile CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün de sitede evi olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu bankadan kredi kullandığı için evin bankada ipotekli olduğu belirtildi.

        "SİTEYE ÖZEL MUAMELE YAPILMADI"

        Bazı site sakinleri, sitenin altyapısının tamamlanmadığını, henüz yolunun bile olmadığını belirterek Pelitköy Belediyesi CHP'li olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun evinin de bulunduğu siteye herhangi bir özel muamele yapılmadığını söylediler.

        KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞ

        Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabah saatlerinde site yöneticilerini arayarak villanın kapılarını açmalarını ve binayı görmek isteyenlere yardımcı olunması talimatı verdiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ