Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dün istifa eden MHP’liler geri döndü

        MHP İl Başkanı Hüseyin Esenyel bugün Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Merkez ilçe Başkanı Ercan Daşdan ve belediye meclis üyeleri ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Esenyel, dün "evet", "hayır" nedeniyle Ak Parti'ye geçtiği söylenen Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur'un yuvasına geri döndüğünü belirterek, hizmetlerine beraber devam edeceklerini açıkladı.

        AK Parti iktidarının belde belediye başkanlarına yardım yapacaklarını belirtmesi üzerine belediye başkanlarının tereddütte kaldığını dile getiren Esenyel, "Bunların yapılamayacağına inandıkları için MHP'ye devam etmektedirler. Kendilerine hoş geldiniz diyorum" dedi. Başpınar belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ'ın partisinden yardım alamadığı gerekçesiyle 2 ay önce istifa ettiğini açıklayan Esenyel, "MHP'li belediye olduğu için ödeneklerin çok kesildiğini söylemişti. Hizmet edemediğini söylemişti. Seçimle 'evet' veya 'hayır'la bir alakası yoktur. Belediye Başkanımız en kısa zamanda geri dönecektir" diye konuştu.

        "Hem MHP'lilere zulmedecekler hem de onlardan oy isteyecekler, böyle bir terbiyesizlik olmaz" diyen MHP İl Başkanı Hüseyin Esenyel, "Bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki ülkücülere 8 yıldır yaptıkları zulmü herkes bilmektedir. Size geçerseniz yaşama hakkınız var. Bize geçmeseniz yok. Böyle bir şey yok bunların hesabı sorulacaktır. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimizle birlikte yolumuza devam etmekteyiz" şeklinde konuştu.

        AK Parti'nin kendi düşüşünü MHP'nin üzerinde aradığını savunan Esenyel, "MHP'nin söylemlerinden, 'yüce divana göndereceğim' sözlerinden korkmaktadırlar. Korkmasınlar. Hırsızlık, yolsuzluk, hainlik yaptılarsa bunun hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

        "İSTİFA ETMEDİM, OYUMUN RENGİ HAYIR OLACAK"

        Düzenlediği basın toplantısında MHP'den istifa eden Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur, bazı şeyleri göremedeğini belirterek yuvasına geri döndüğünü söyledi. Partisinden istifa etmediğini, kimseyle pazarlık yapmadığını herhangi bir baskının da söz konusu olmadığını dile getiren Yağmur, "Baskı söz konusu olsa burada olmam. MHP'den seçime girdim ve kazandım. Çalışmalarımıza daha da hız vererek devam edeceğiz. Belediyemizin maddi olarak borçları var. Gönül her şeyin güzel olmasını istiyor. Açığımızı kapatarak bu ağırlığı arkadaşlarım ve partimle taşıyacağım. Sözümde duracağım" dedi. 12 Eylül'de yapılacak referandumda oyunun renginin "hayır" olacağını açıklayan Yağmur, kendi iradesiyle partisinde olduğunu sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ