Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sürpriz inişten düğün parası

        Helikopterle Ordu’ya giderken rahatsızlanan ve Ünye İlçesi’ne inen Başbakan Recep

        Tayyip Erdoğan, burada sohbet ettiği nişanlı çifte evlenmeleri için 10 bin TL düğün

        yardımı yaptı. Bu sürpriz karşısında sevincini dile getiren damat adayı Tolga Özkan,

        “Başbakanımızın sayesinde evleneceğiz” dedi.

        Ali ÖZTÜRK-Hacer COŞKUN /ÜNYE

        Samsun’da önceki gün (pazar) düzenlenen mitingin ardından, partisinin Ordu İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere helikopterle giderken rahatsızlanınca, Ordu’nun Ünye İlçesi’ne inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada sohbet ettiği nişanlı çifte 10 bin TL düğün parası verdi. Büyük mutluluk yaşayan müstakbel damat Tolga Özkan, “Başlık parası ve maddi zorluklar yüzünden düğün için bekliyorduk. Başbakanımızın yardımı karşısında çok şaşırdık ve sevindik. En kısa zamanda düğünümüzü yapmayı düşünüyoruz” dedi.

        ZORUNLU İNİŞ KISMETİ!

        Zorunlu inişin ardından Başbakan Erdoğan işçi emeklisi Recep Kaya (52) ve ev hanımı Nuray Kaya (47) çiftine ait eve gelip dinlendi ve vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Şanlıurfalı olan ve Ünye’ye fındık toplama işinde çalışmak için gelen Nuriye Çapar, Erdoğan’a sarılıp kızı Birgül Çapar (20) ile nişanlısı Tolga Özkan’ı (22) gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın “Bu gençler hâlâ niçin evlenmedi’’ diye sorması üzerine, Tolga

        Özkan’ın annesi Aysel Özkan, “Başlık parasını ödeyemedik. Gelecek yıl evlenecekler’’ dedi. Bunun üzerine Erdoğan, “Başlık parasını kaldırın. Düğün masrafınız benden’’ diyerek 10 bin TL sözü verdi.

        Para Başbakanın danışmanları tarafından Çarşamba Havaalanı’nda Tolga Özkan’a verildi. Büyük mutluluk yaşadıklarını belirten müstakbel damat Tolga Özkan, “26 Ağustos 2009’da komşuma yardım için fındık toplamaya gittiğimde fındık işçiliği yapan Birgül’le tanıştım. Görüşmeye başladık ve 2 Kasım 2009’da da nişanlandık. Üç yıldır Ünye’ye ailesiyle birlikte fındık toplamaya geliyor. Birkaç gün sonra tanışma yıldönümümüz. Başbakanımız bize yıldönümü hediyesi vermiş oldu. Ben elektrikçiyim. Düğünümüz, Başbakan’ımızın sayesinde olacak” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ