"BDP de bertaraf olur!"
Başbakan, TÜSİAD için eleştirisini yineledi ve BDP'ye de seslendi
HABERTÜRK TV'de, Sansürsüz Özel programında Yiğit Bulut'un sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BDP'nin 'boykot' kararını eleştirdi:
“Biz 12 Eylül'de partileri oylamayacağız. Evet veya Hayır diyeceğiz. BDP ne diyor? ‘Oraya gitmeyeceksin’ diyor. Bu benim milli irademi ipotek altına almaktır. Ben niye irademi bir partinin ipoteği altına koyayım. Ama bakın bağımsız Kürt aydınları da çıkıp Evet diyor.”
Daha önce TÜSİAD’ın referanduma ilişkin tavır almamasını eleştiren ve “Bitaraf olan bertaraf olur” diyen Erdoğan, bu eleştirisini sürdürdü. “Bugünkü BDP'nin durumunu da izah ediyor aynı zamanda. Anti demokratik bir yaklaşım tarzı. Sandığa gitmemek bitaraf olmaktır.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Biz başka bir şey de söyledik. Bırakın gitsinler sandığa. İster evet desinler, ister hayır desinler. 2001'de tavrını koydun, şimdi de koy. Gazetelere ilanlar veriyorsunuz... Tavrını koy ortaya. Biz bunu görüşürken sizinle de görüştük. Kalktık, ekonomik sosyal konseyi buraya dahil ettik. Sizin teklifinizle bunu yaptık. Aynı şey sendikalar için de geçerli. Bütün bunları yapacaksın. Ondan sonra diyeceksin ki biz bu işin için de yokuz. Hayır da diyebilirsiniz, evet de diyebilirsiniz. Demokrasiyi kavramak çok farklı bir şey. Olduğunuz gibi görüneceksiniz. Olay budur.”