Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Korku imparatorluğu yaşatılmak isteniyor"

        AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, ''Şehirde bir korku imparatorluğu yaşatılmak isteniyorsa, bu hiç bir netice vermez'' dedi.

        Türkmenoğlu, İskele Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde çok sayıda insanın Cumhuriyet Caddesi'nde bayram alışverişi yaptığını ifade ederek, ''Bu sırada tatsız bir olay yaşandı. Bir saat içinde vatandaşlar paniğe kapılarak evlerini gitti'' dedi.

        Bayramın, dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

        ''Şehirde bir korku imparatorluğu yaşatılmak isteniyorsa bu hiçbir netice vermez. Kimse şiddet ve terörden medet ummaya kalkmasın. Hepimiz kardeşiz. En güzel değerlerimiz olan Ramazan Bayramı'nı şeker tadında geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu hadiseleri parti olarak kınıyoruz. Bu olaylara sebebiyet veren insanları tüm halkımız bilmektedir ve takip etmektedir. Her şey çıplak ve ortadadır. Buna neden olanlar dönüp muhasebesini yapacaktır.''

        Yılda iki günün esnaf için önem taşıdığını, bu günlerin de bayram arifeleri olduğunu anlatan Türkmenoğlu, ''Binlerce insanın alışveriş yaptığı ortamda, onların ekmeği ile oynarsanız kimse bundan hoşnut olmaz. Biz bu olayları kınıyoruz'' dedi.

        AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer de dün yapılan izinsiz gösterilerde halkın bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Bu gösteriler 50-60 tane kendini bilmez eşkıya meraklısı insanın yaptığı eylemdir. Ben BDP'ye oy veren halkımızın da bu işi tasvip etmediğini, bu yapılanın karşısında olduğunu biliyorum. Herkesin ticaret yaptığı ve alışveriş yaptığı saatte, özellikle işportacı arkadaşlarımızın malına, tezgahlarına zarar vermek kime ne kazandırır. Millet her şeyi biliyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ