Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Geçersiz oylar sayıldı iddiası

        Eskişehir'de Dr. Halil Akkurt İlköğretim Okulu'ndaki 2081 nolu sandık ile Mimar Sinan İlköğretim Okulu'ndaki 1135 nolu sandıktaki görevlilerin, geçersiz 'evet' oylarını iptal ederken, geçersiz 'hayır' oylarını kabul ettiği iddia edildi. Sandık müşahitleri ile AK Partililerin itiraz dilekçeleri ise kabul görmedi.

        Oylama işleminin sona ermesiyle birlikte sayımlar da başladı. Ancak oy sayımları sırasında ilginç olaylar yaşanıyor. Eskişehir'in Emek Mahallesi'ndeki Dr. Halil Akkurt İlköğretim Okulu'ndaki 2081 nolu sandıkta görevlilerin geçersiz 'evet' oylarını iptal ederken, geçersiz 'hayır' oylarını kabul ettiği fark edildi. Bunun üzerine müşahitler ve AK partili görevliler devreye girerek itiraz da bulundu. Ancak, yapılan itirazlar kabul görmedi ve sandık yetkilileri "Biz işimizi biliriz. Kimse işimize karışmasın. Biz burada sıkıntılı olan oyları kendi aramızda istişare yapıp öyle karar veriyoruz" karşılığını verdi. Bunun üzerine sandık müşahitleri ile AK Partililer, bu kez konuyla alakalı yazılı itirazda bulundu. Ancak, buna rağmen kabul görmedi ve söz konusu okuldaki 2081 nolu sandıktaki geçersiz 'evet' oyları iptal edilirken, geçersiz 'hayır' oyları ise kabul gördü. Bu durum oradaki diğer vatandaşlar tarafından tepki gördü.

        Aynı olayın bir benzeri ise Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda yaşandı. Söz konusu okulun 1135 nolu sandığında görevli olan sandık başkanı, kimseyi dinlemeyerek çıkan oyları kendi kafasına göre kayda almaya başladı. Çıkan sonuçları hızlı hızlı okuyup kendine göre kayda alan sandık başkanının bu durumuna müşahitler ile diğer görevliler itiraz etti. Ancak, itirazları kabul etmeyen söz konusu sandığın başkanı "İşimizi yapıyoruz" karşılığını verdi.

        Sandık müşahitleri ile AK Partililer durumu bir dilekçe yazarak itiraz etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ