Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Firariler sandık başında yakalandı

        Türkiye Anayasa değişiklik paketi için dün sandık başına giderken güvenlik güçleri firarileri yakalamak için seferber oldu. Firariler sandık başında yakalandı.

        Referandum için oy kullanmaya giden yüzlerce firari, sandık çevresinde önlem alan güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Sandıkların güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri dün bir taşla iki kuş vurdu. Aranan kişilerin oy kullanacağı sandıkları belirleyen polis, bu kişilerin oy kullanmaya gelmesini bekledi. Yurt genelinde çeşitli suçlardan haklarında arama kararı bulunan 1415 firari, oylarını kullandıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

        İstanbul'da 593 kişi

        Sadece İstanbul’da bu yöntemle yakalanan firarilerin sayısı 593 olarak açıklandı. İstanbul’un yanı sıra Erzurum, Antalya, Trabzon, Adana, Tokat, Malatya, Aydın, Kütahya, Muğla, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bursa, Osmaniye, Sivas, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Kırklareli ve Çanakkale’de gözaltına alınan bu kişilerden büyük bölümünün işlemleri devam ederken, nöbetçi mahkemelere sevk edilen kişilerden 30’u cezaevine gönderildi

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ