Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BBP ülkücüler için harekete geçti

        12 Eylül'de halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliğine 'evet' diyerek destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP), halen cezaevlerinde yatmakta olan 20'nin üzerindeki arkadaşlarını kurtarmak için harekete geçti. 12 Eylül hukukunun devrimcilere farklı kendilerine farklı uygulandığını ve arkadaşlarının mağdur edildiğini düşünen BBP, bu haksızlığın giderilmesi Meclis Komisyonları ile TBMM'de grubu bulunan partileri ziyaret edecek.

        BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Selahattin Şenliler ve Ali Keser, bu kapsamda ilk olarak Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yı ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan Remzi Çayır, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında yapılan yanlış yargılama nedeniyle halen hapiste bulunan ülkücülerin serbest bırakılmasını talep etti. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası yargılama sonucunda hapiste bulunan ülkücüler olduğunu hatırlatan Çayır, ''Bu yargılama sonucunda hiçbir devrimci içeride bulunmazken halen bazı ülkücülerin içeride bulunması adaletsizliktir. Biz bu yanlışlığın giderilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, 1980'de yargılanan 20'nin üzerinde ülkücünün halen hapiste bulunduğunu söyledi.

        Özgürlüğüne kavuşamayan ülkücülerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Adalet Komisyonu'nun yanı sıra tüm siyasi partilerden yardım beklediklerini ifade eden Çayır, konuya ilişkin hazırladıkları bir raporu İyimaya'ya sundu.

        İyimaya, ise hukuk kurallarının farklı uygulanamayacağını belirterek, ''A'ya göre B'ye göre uygulama olmaz. Ceza hukuku ve siyaset için ayıptır, hukuk için utanç vericidir, hukuk kuralı olmaz. Hukuk uygulayıcısının öznel değerlendirmesi olur.'' değerlendirmesini yaptı.

        Hiçbir partinin bu talebe karşı çıkacağını zannetmediğini anlatan İyimaya, şunları kaydetti: ''Çünkü artık Türkiye 10 yıl öncesi, 28 Şubat öncesi Türkiye değil. 'Kutuplaşma' dediler, ben tabanda hiç kutuplaşma görmedim. Tepedeki, düşük yoğunluklu gerilim artık tabana yansımıyor. Ben 1968 kutuplaşmalarının içerisinde var oldum. O zaman üniversitedeydim. O dönemde tabanda kutuplaşmalar felaketti. Şu anda vatandaş tabanda çınar ağacı gibi dayanıklı. Yukarıdaki rüzgârlar hiç etkilemiyor. 68'i bende yaşadım. Bir kurşun 5 santim yan tarafa gelseydi, ben yoktum şu anda. Yanımda bir arkadaşım öldü. Sabahleyin bir baktık, tarandık. Devletin saydamlaşması gerçekleşmeli artık.''

        BBP Genel Başkanı Çayır, gazetecilerin soruları üzerine, 1980'de yargılanan 20'nin üzerinde ülkücünün halen hapiste bulunduğunu söyledi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ